Zoek

Zorgverzekering in het buitenland, hoe zit dat?

Deel artikel

Als je vaak naar het buitenland reist, is het een fijn gevoel om ook in het buitenland verzekerd te zijn. Valt dit onder mijn zorgverzekering? En wat wordt er precies vergoed? Wat is de goedkoopste zorgverzekering? Lees er meer over in deze blog!

Wanneer er sprake is van zorgkosten in het buitenland, kunnen meerdere partijen een dekking bieden. Denk hierbij aan de reisverzekeraar en de zorgverzekeraar. De verschillende verzekeringen moeten goed met elkaar samen werken, zodat er geen samen langs elkaar lopen. Daarom hebben zorgverzekeringen en reisverzekeringen een afspraak met elkaar gemaakt: het Convenant Samenloop Reis- en zorgverzekeringen.

Basisverzekering

Als je alleen een basisverzekering hebt, krijg je alleen vergoeding van alle spoedeisende geneeskundige kosten tot aan het Nederlandse tarief. Als de desbetreffende behandeling in het buitenland duurder is dan in Nederland, worden deze kosten niet gedekt. Je moet wel eerst je eigen risico betalen. De kosten worden niet vergoed als ze voortkomen uit risicovolle activiteiten.

Basisverzekering met een aanvullende verzekering met buitenlanddekking

Hierbij geldt hetzelfde als bovenstaande. De kosten worden vergoed tot aan het Nederlandse tarief. Is de behandeling duurder? Dat wordt niet vergoed. Deze wordt gedekt binnen de voorwaarden van de aanvullende verzekering. Meestal is dit twee keer het Nederlandse tarief of een volledige vergoeding.

Eenmalige of doorlopende reisverzekering?

Met een reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten ben je voorzien van meerdere dekkingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bagagekosten en SOS-hulpverlening. Daarnaast kun je een reisverzekering eenmalig afsluiten, maar ook doorlopend. Reis je veel? Dan kan het handiger zijn om een doorlopende reisverzekering te nemen. Een reisverzekering is gemakkelijk uit te breiden, zoals rechtsbijstand, autohulp, vergoeding voor risicovolle sporten en dekking bij ongevallen. Naast een reisverzekering, is er ook de mogelijkheid om een zorgverzekering af te sluiten voor gezinnen of zorgverzekering voor ouderen. Door verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken kom je erachter welke het beste bij je past en het meest voordelig is!

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust