Een van de meest lastige keuzes die je als jongeling moet maken, is de keuze welk beroep je voor de rest van je leven wil gaan uitoefenen. De meeste mensen zijn nog onder de twintig jaar oud wanneer ze die keuze moeten maken, en slechts weinigen kunnen op dat moment zeggen dat ze zichzelf volledig kennen en precies weten wat ze willen. Halsoverkop maken veel jongelingen daarom een keuze die achteraf niet de ideale bleek te zijn. Gelukkig is het nooit te laat om een weloverwogen keuze te maken. Desnoods switch na een aantal jaar. Het moment waarop je doorhebt dat de opleiding die je op dat moment volgt niet is wat je wil, is meestal ook het moment waarop je weet wat je wel wil. Zo kan je bijvoorbeeld eerst pedagogisch beleidsmedewerker zijn geweest, maar na een tijdje bedenken dat je toch liever iets anders doet. Zo kan je kiezen om dan de opleiding gewichtsconsulent te volgen.
Gegarandeerd aan de bak
Als je pedagogisch beleidsmedewerker bent, kom je bijna gegarandeerd aan werk: het is namelijk sinds een aantal jaar zo dat iedere kinderopvangorganisatie en ook peuterspeelzalen verplicht zijn een pedagogisch beleidsmedewerker in dienst te hebben. Dit is dus ideaal als je erg van kinderen houdt en graag in de omgeving van een kinderopvang of peuterspeelzaal werkt, maar ook op je eigen (HBO)niveau wil werken. Zo werk je op een plaats waar je enerzijds plezier beleeft aan de omgeving, en anderzijds volop de ruimte hebt om je professioneel te ontwikkelen.
Taken
Klinkt allemaal leuk en aardig, maar wat doe je dan precies als pedagogisch beleidsmedewerker? Het is altijd lastig om een baan of takenpakket uitputtend te beschrijven, maar je zal je onder andere bezighouden met hoe je een pedagogisch beleidsplan het best kunt opstellen, en ook hoe je hierover het management adviseert. Hierbij krijg je ook voor de manier waarop het plan wordt uitgevoerd door de handelend pedagogisch medewerkers en leer je ook hoe je hen hierin kan aanmoedigen of effectiever of kwalitatiever kan laten werken.
Een baan waar al je vrienden je dankbaar voor zullen zijn
Als je de opleiding gewichtsconsulent hebt afgerond, weet jij als geen ander hoe je iemand kan helpen met het aanpassen van zijn eetgewoonten en leefgedrag. Niet alleen heb je uitstekende en uitgebreide kennis over diëtetiek en voedingsleer, maar je weet ook alles over de type gewichtsproblemen die er voorkomen. Ook leer je hoe je het beste mensen die willen afvallen kan begeleiden, zelfs de lastige gevallen. Je bent na de opleiding bevoegd om zelf een praktijk te beginnen als gewichtsconsulent. En het scoort natuurlijk ook goed op feestjes. Veel van je kennissen en vrienden zijn namelijk continu bezig met afvallen, maar nu weet jij precies hoe je ze kan helpen!
Doorgroeimogelijkheden
Een van de voordelen van deze opleiding is dat je gegarandeerd aan werk komt. Obesitas is namelijk volksziekte nummer één, en steeds meer mensen zijn bezig met afvallen of gezonder eten, terwijl velen niet weten hoe ze dat moeten doen. jij kan hen daar perfect bij helpen en begeleiden. Ook is het mogelijk om naast het diploma van erkend gewichtsconsulent ook het landelijk erkende branchediploma te halen. Dit kan onder andere via Scheidegger.