Zoek

Zo kun je ’s nachts met een veiliger gevoel over straat

Deel artikel

In de avond komen er vaak nare situaties voor. Doordat vervelende situaties zich voordoen, kan het voorkomen dat jij je onveilig op straat voelt. Vrouwen voelen zich vaker onveilig op straat dan mannen. Dit komt doordat vele mannen de vrouwen een onveilig gevoel geven. Vrouwen hebben ook over het algemeen veel onmacht, doordat ze van nature het minder dominante geslacht zijn. Vrouwen zullen namelijk minder sterk zijn, maar de adrenaline speelt een grote rol. Als vrouw zijnde wil je natuurlijk in de nacht veilig op straat kunnen lopen. Ondanks dat je liever niet in de avond over straat wilt zal je in sommige situaties geen andere keuze hebben. Als vrouw of wellicht man zijn er een aantal manieren om je ’s nachts veiliger op straat te voelen. Deze manieren lees je in de tekst.

Koop pepperspray voor je eigen veiligheid

Natuurlijk is het streng verboden om in Nederland een wapen op zak te dragen. Hiervoor kan een proces verbaal aangespannen worden. Zonder een vergunning zal je niets op zak mogen dragen. Eigenlijk mag pepperspray ook niet, maar gelukkig wordt dit in sommige gevallen door de vingers gezien. Zodra de politie je aanhoudt en pepperspray vindt, hoef je enkel afstand te doen van het wapen. Voor je eigen veiligheid is het erg handig om pepperspray te gebruiken. Voel je je toch onveilig? Dan is het altijd handig om met iemand te praten zodat je je toch veilig kunt voelen op straat. Zo ben je niet alleen en zal er altijd iemand zijn die direct weet als er iets met je gebeurd. 

Voorkom een nare situatie

Om je uit een nare situatie terug te kunnen trekken is het slim om naar uitwegen te kijken. Het maakt dan niet uit of de route naar de eindbestemming langer duurt. Zorg er altijd voor dat je binnen de bewoonde wereld blijft lopen. 

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust