Zoek

Zo kun je je gebit schoon en sterk houden

Deel artikel

Het onderhouden van je gebit is erg belangrijk. Als je dit op de juiste manier doet zul je merken dat je tanden langer meegaan en er beter uitzien. Wanneer je heel slecht omgaat met je tanden kan het zijn dat je ze misschien moet verwijderen en met neptanden moet doorgaan. Om dit te voorkomen is het aan te raden goed voor je gebit te zorgen.

Poets je tanden op de juiste manier

Het is vanzelfsprekend dat je je tanden goed moet poetsen om ze goed te verzorgen. Veel mensen poetsen hun tanden wel regelmatig, maar lang niet zo goed als zou moeten. Zo is het belangrijk dat je ze minstens 2 minuten poetst zodat de enzymen in de tandpasta echt aan het werk kunnen om jouw tanden te onderhouden. 

Ook is het belangrijk dat jouw tandpasta fluoride bevat. Fluoride zorgt er namelijk voor dat het glazuur van je tanden versterkt wordt. Wat vervolgens weer veel helpt bij het langer meegaan van jouw gebit. 

Bovendien is de manier waarop je poetst belangrijk. Je hoort onder te beginnen en dan eerst de buitenkant te poetsen, vervolgens ga je over op de binnenkant en ten slotte doe je de bovenkant. Op die manier krijg je jouw tanden het schoonst. 

Het elektrisch poetsen van je tanden helpt vaak ook een heel stuk mee. Met elektrisch poetsen wordt er vaak per tand meer aandacht besteed aan ook de kleine stukjes. Dit helpt vaak al een heel stuk mee aan het reinigen van de moeilijk bereikbare plekken. Het is dus zeker aan te raden om elektrisch te poetsen.

Flos je tanden goed

Ook het flossen van je tanden is belangrijk. Daarmee kun je gemakkelijk alle etensrestjes die misschien nog tussen je tanden zitten weghalen. Er zijn ook vaak stukken die je zelf niet merkt, maar toch nog wat schoner kunnen. Als je dit even snel wilt doen kun je hier het beste tandenstokers voor gebruiken. Deze kun je gemakkelijk even meenemen en vervolgens gebruiken wanneer dit nodig is. 

Je zou ook gebruik kunnen maken van tandenragers, neem een voorbeeld aan lactona ragers. Hiermee kun je vaak ook een heleboel moeilijke plekken erg goed reinigen. Als je redelijk veel ruimte hebt tussen twee kiezen bijvoorbeeld zijn ragers het fijnste. Met je tandenborstel krijg je het net niet weg en met flossen is het vaak ook moeilijk, ragers zijn dan perfect.

Gebruik regelmatig mondwater tegen een slechte adem

Als je je gebit slecht onderhoud zul je ook snel een slechte adem krijgt. Vaak is het niet fijn als je sterk uit je mond ruikt. Het beste wat je dan kunt doen is naast het poetsen en flossen ook nog mondwater gebruiken. Als je regelmatig je mond spoelt met mondwater zul je zien dat vaak de slechte adem al snel weggaat. Buiten de slechte adem die je met mondwater vermindert, is het ook goed voor je tanden en tandvlees. Je tandvlees krijgt ook gelijk weer even een boost. Dat kan erg fijn zijn, vooral als je die dag tegen veel verschillende mensen moet praten.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust