Zoek

Zo koop je kunst én geef je het een mooi plekje in huis!

Deel artikel

Kunst kan een ruimte direct een geheel andere en bovenal stijlvolle look geven. Het is dan ook geen wonder dat kunst veelvuldig in huis wordt gebruikt. Toch zien we echter ook een keerzijde. Hoewel kunst namelijk heel goed de sfeer in huis weet te bepalen, kan dit ook op een verkeerde manier worden ingezet. Zo wordt steeds vaker gezien dat ruimtes volledig worden afgeladen met kunstwerken. Wanneer je echter voor een kunstwerk van artihove kiest, dan is het de bedoeling dat deze ook iets doet voor de ruimte. Wanneer andere kunstwerken in de ruimte echter afbreuk doen aan deze uitstraling, dan heeft het weinig zin om deze in huis toe te voegen. Hoog tijd om hier dus verandering in te brengen.

Maar hoe koop je nu op de juiste manier kunst en hoe weet je zeker dat deze een mooi plekje in huis weet te veroveren en hier ook daadwerkelijk extra sfeer toevoegt? Hier vind je enkele handige tips.

Kunst is heel persoonlijk


Ten eerste is het belangrijk te beseffen dat kunst heel persoonlijk is. Wat de één prachtig vindt, zal de ander weer spuuglelijk vinden. Daarom is het belangrijk om je niet te laten beïnvloeden door mensen uit je omgeving. Bekijk de verschillende kunstwerken en bepaal wat jouw smaak en stijl is en wat natuurlijk bij jou in huis past. Het maakt hierbij niet uit wat een ander hiervan vindt.

Dit wordt natuurlijk anders als je een kunstwerk cadeau wilt doen. Een afscheidscadeau collega van Artihove.nl kost namelijk veel meer moeite, omdat je iets voor iemand anders uitzoekt. Hierbij moet je dus je eigen mening laten varen en bedenken wat bij hem of haar past. Dat is ontzettend lastig, maar wanneer je het op de juiste manier aanpakt, zal het cadeau zeker een schot in de roos zijn.

Kies niet voor een kunstwerk wat in iedere woonkamer staat, maar ga voor unieke exemplaren die echt bij jouw persoonlijkheid passen. Zo kun je je eigen ik tonen aan iedereen die op bezoek komt.

Het hoeft niet allemaal even groot


Ben je op zoek naar nieuwe kunstwerken voor in huis? Laat je dan vooral niet leiden door de grootte van het werkje. Een aantal kleine bronzen beeldjes kunnen soms net zoveel effect hebben als één groot schilderij. Het is maar net hoe je deze in huis plaatst en hoe ze op subtiele wijze meer sfeer aan de ruimte kunnen geven. Kijk daarom goed naar de beschikbare ruimte in huis. Het is misschien overbodig om te zeggen, maar pas de grootte van het kunstwerk zeker aan op de grootte van de ruimte. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat het kunstwerk wegvalt tegen de ruimte of juist teveel ruimte in beslag neemt.

Beeldjes bij artihove.nl bestellen? Meet dan eerst de beschikbare ruimte op, bepaal je eigen smaak en laat het kunstwerk voor zichzelf spreken. Liever één sprekend kunstwerk dan een heleboel nietszeggende exemplaren.

Dit artikel is geschreven door GMU | Big Data Online Marketing.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust