Zoek

Zo geef je jouw interieur in een handomdraai een nieuwe look

Deel artikel

Thuis is een plaats waar je veel tijd doorbrengt en je helemaal tot rust kunt komen. Om van jouw woning echt een fijne plaats te maken, is een mooi interieur onmisbaar. Kan jouw interieur wel een update gebruiken en ben je op zoek naar manieren om snel een nieuwe look te creëren? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Geef de muur een kleurtje

Wil jij jouw woonkamer, keuken of slaapkamer in een handomdraai een andere uitstraling geven? Dan is de muur een kleurtje geven de snelste weg. Bij het sauzen van de muren heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden. Zo kan je één muur een andere kleur geven, is het mogelijk om de hele ruimte van een nieuwe kleur te voorzien en kan je ervoor kiezen om twee tegenover elkaar gesitueerde muren van een nieuwe kleur te voorzien. Daarnaast is het mogelijk om bijvoorbeeld alleen de onderste helft van de muur van een nieuwe kleur te voorzien, zodat je een soort van lambrisering creëert. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus wees niet bang om te experimenteren. Bevalt het resultaat je niet? Dan zet je in een handomdraai een nieuwe kleur op de muur.

Nieuwe muurdecoratie

Muurdecoratie is verkrijgbaar in allerlei soorten. Zo kan je kiezen voor prachtige schilderijen of fotokunst en is het mogelijk om een sculptuur aan de muur te hangen. Door de decoratie aan de muur af en toe te vervangen voor iets nieuws, blijft het interieur interessant en kan je elk seizoen een nieuwe stijl creëren. Om lang van jouw muurdecoratie te kunnen genieten, zijn goede fotolijsten onmisbaar. Fotolijsten beschermen jouw mooiste posters, foto’s en afbeeldingen tegen verkleuren en beschadigen, waardoor jij er jarenlang van kunt genieten. Om jouw foto’s, posters en andere afbeeldingen zo goed mogelijk tot hun recht te kunnen laten komen, is het aan te raden om te kiezen voor neutrale fotolijsten. Fotolijsten met een minimalistische vormgeving leiden de aandacht niet af van de ingelijste afbeeldingen en zijn bovendien jarenlang te gebruiken.

Het vervangen van klein decoratiemateriaal

Klein decoratiemateriaal, zoals een gekleurd vaasje, een bloempot in een bepaalde stijl en de kussens in de bank, zijn allesbepalend voor de uitstraling van het interieur. Wil jij de stijl van jouw interieur veranderen? Door nieuwe decoratiematerialen te kopen kom je al een heel eind. Kies altijd voor decoratiematerialen die qua kleur en stijl passen bij de rest van het interieur en vermijd kleine decoraties, omdat die het geheel een rommelige uitstraling kunnen geven.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust