Zoek

Zes tips om rekening mee te houden bij het vinden van een trouwlocatie

Deel artikel

De perfecte trouwlocatie is natuurlijk de basis om een geweldig evenement neer te zetten. Het is dan ook een cruciaal onderdeel van het plannen van een bruiloft. Er zijn veel factoren waar rekening mee gehouden om een trouwlocatie te selecteren. Uiteraard hangt dit af van persoonlijke voorkeuren, zoals een bestemmings huwelijk in een resort of juist een meer huiselijk thema. Maar wat zijn precies factoren waar rekening mee gehouden moet worden? In deze blog lees je er meer over.

  1. Communiceer goed met je weddingplanner

Het plannen van een bruiloft gaat natuurlijk het beste met een weddingplanner. Het planningsproces is van enorm belangrijke waarde. Een weddingplanner kan je laten zien hoe je een trouwstijl het beste tot leven laat komen in een ruimte. Het wordt dan ook altijd aangeraden om eerst een weddingplanner te boeken, voordat er een ruimte wordt gehuurd. De weddingplanners weten dan ook hoe ze de risico’s vanuit alle hoeken moeten bekijken, zoals vergunningen en kosten. Uiteraard is het ook van belang om rekening te houden met de gastervaring. Denk hierbij aan de vervoer en afstand.

  1. Houd rekening met het budget

Het trouwbudget is natuurlijk van grote invloed op de locatie die uiteindelijk gekozen zal worden. Zodra je weet wat voor budget je hebt die je kunt spenderen aan de trouwdag, kan hiermee rekening gehouden worden bij het kiezen van de trouwlocatie. Uiteraard speelt de tijd van het jaar ook een grote rol met hoe duur de locatie zal zijn. Seizoen Locaties, vooral locaties in de buitenlucht, kunnen op bepaalde momenten in het jaar gesloten zijn.

  1. Bekijk goed de sfeer en esthetiek van de locatie

Tijdens het uitzoeken van een trouwlocatie is het natuurlijk van belang dat er een locatie wordt gekozen die goed aansluit op de plannen. Bijvoorbeeld, een glamorous bruiloft zal dan ook minder goed passen bij een boerderij locatie. Zorg er dus voor dat je goed nadenkt over de sfeer die je wilt overbrengen op de gasten tijdens de bruiloft en kies hier dan direct de juiste locatie voor.

  1. Houd rekening met de gastenlijst

Wellicht klinkt het voordehand liggend, maar houd altijd rekening met de gastenlijst. Zonder een duidelijk inzicht in het aantal gasten, wordt het lastig om een trouwlocatie te kiezen. Een kleine, intieme ruimte zal bijvoorbeeld geen 300 gasten kunnen voorzien. Bij het plannen van de trouwdag is het dus van belang om goed na te gaan wie er wordt uitgenodigd, zodat vervolgens de trouwlocatie gekozen kan worden.

  1. Zorg voor back-up opties

Een andere tip is om een back-up locatie als optie te hebben. Vooral bij bruiloften die buiten gepland zijn, is het verstandig om eventueel een binnen locatie achter de hand te hebben. Zodra iets niet helemaal volgens plan verloopt, kan er gekozen worden voor de back-up locatie. Vooral het weer kan erg onvoorspelbaar zijn, dus houdt hier altijd rekening mee.

  1. Overweeg de parkeer- en accommodatiemogelijkheden

Vooral wanneer je een trouwlocatie kiest die zich in een andere stad, of zelfs in het buitenland bevindt, is het goed om rekening te houden met de parkeer- en accommodatiemogelijkheden bij de locatie. Wanneer er bijvoorbeeld veel autoverkeer naar de locatie komt is het natuurlijk van belang dat iedereen een eigen parkeerplek heeft. Probeer dus tijdens het plannen van de bruiloft hier goed rekening mee te houden!

Er zijn natuurlijk nog een hoop andere factoren die van belang zijn voor het kiezen van een trouwlocatie. Zodra je twijfelt, wordt het altijd aangeraden om de vraag te stellen aan de weddingplanner.  Nog een weddingplanner nodig? Neem contact op met Nea Weddingplanner school.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust