Zoek

Zere voeten: Oorzaken en oplossingen

Deel artikel

Als je veel last hebt van zere voeten zijn daar verschillende redenen voor hoe dat ontstaan kan zijn. Het kan zijn dat dit op een simpele manier op te lossen is, maar het zou ook kunnen dat het een serieus probleem is waar je echt wat aan moet doen om het te kunnen oplossen. Belangrijk is wel dat je het ongeacht de ernst van het probleem op dit moment, je het aanpakt. Als je dit niet doet is zeker dat het probleem nog groter gaat worden. 

Het dragen van verkeerde schoenen als oorzaak van zere voeten

Als je de verkeerde schoenen draagt kun je erg veel last krijgen van je voeten. Zo zou het kunnen zijn dat je de verkeerde maat draagt. Als je altijd een maat te klein draagt of zelfs meerdere maten te klein, hebben jouw tenen niet de ruimte die ze nodig hebben en gaan ze in een gekke houding in je schoen. Deze gekke houding zorgt ervoor dat je veel pijn hebt. Ook is het zo dat je er uiteindelijk vergroeiingen van in je voet kunt krijgen, dit zorgt ervoor dat je een chronisch probleem krijgt. Om dit te voorkomen is het aan te raden om een goede schoen aan te schaffen. Ook is het zo dat je per activiteit de goede schoen kiest. Zo is het niet verstandig om op hele hoge hakken een heel stuk te gaan wandelen, trek dan een sportschoen aan.

Het overbelasten van je voeten 

Als je heel veel afstanden lopend aflegt, kan het zijn dat je je voeten overbelast. Zere voeten komen dan dus doordat je teveel druk op je voeten legt. Dit zou kunnen doordat je bijvoorbeeld de hele dag alleen maar loopt en staat. Je zult zien dat wanneer je dit steeds meer doet je voeten er wel gewend aan kunnen raken en dan dus minder pijn veroorzaken. Als je toch veel pijn houd is het erg belangrijk dat je kijkt hoe je dit zou kunnen oplossen. Dit kan bijvoorbeeld door andere schoenen te gaan dragen die beter voor jouw voeten zijn. Het zou ook kunnen dat je er een verzachtende zool inlegt om de pijn te verminderen.

Overpronatie dat zorgt ook voor zere voeten

Als je veel last hebt van zere voeten zou het goed kunnen dat je overpronatie hebt. Overpronatie betekent dat je voeten naar binnen zakken en je daardoor pijn krijgt aan zowel je voeten als je knieen. Dit komt omdat je knieën een stuk moeten opvangen om nog goed te kunnen functioneren. Je knieën staan daardoor alleen ook verkeerd. Om dit op te lossen zou je een extra zool in je schoen kunnen leggen die dit kan corrigeren.

Een ingegroeide nagel die zorgt voor veel pijn

Je kunt op veel verschillende manieren een ingegroeide nagel krijgen. Dit kan zorgen voor veel meer pijn dan je verwacht. Probeer daarom een ingegroeide nagel zeker te voorkomen. Dit doe je bijvoorbeeld door geen schoenen met een puntneus te dragen, dit kan er namelijk voor zorgen dat je tenen te veel knellen. 

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust