Zoek

Zelfbruiner: do’s en don’ts

Deel artikel

Heerlijk, het is weer zomer! Het is tijd om al je leuke rokjes, jurkjes en die ene perfecte bikini uit de kast te trekken. Maar je wilt natuurlijk niet met spierwitte benen op je vakantiebestemming aankomen. Uren in de zon of elke week naar de zonnebank neemt veel tijd in beslag en is bovendien geen verstandige keuze. Om toch nog een kleurtje te krijgen, is zelfbruiner een prima alternatief. Zelfbruiner zorgt voor een gekleurd laagje op je opperhuid, maar tast het pigment van je huid niet aan. Dit terwijl bijkleuren door de zon of onder de zonnebank de kans vergroot op huidkanker en beschadiging van de huid. Het is dus een stuk veiliger om zelfbruiner te gebruiken. Daarnaast bespaart het je ook nog eens heel wat uren in de brandende zon.

De perfecte zelfbruining

Verlang je nou ook zo erg naar een zongebruinde huid? Dit heerlijke zomerse kleurtje kun je goed creëren door zelfbruiner te gebruiken. Zelfbruiner is een goed alternatief voor de zon of de zonnebank. Het product is altijd te gebruiken. Zelfs als je vanavond nog een feestje op planning hebt staan of morgen al vertrekt naar die heerlijke vakantiebestemming, kun je nog zelfbruiner gebruiken. Maar wat moet je nou juist wel en niet doen als je zelfbruiner gaat aanbrengen? In deze blog zetten we de do’s en don’ts tijdens het aanbrengen van zelfbruiner voor je op een rijtje.

Do: Scrubben

Je wilt graag dat de zelfbruiner zo lang mogelijk blijft zitten. Het is daarom verstandig om je huid te scrubben voordat je de zelfbruiner aanbrengt. Door je huid te scrubben, zorg je ervoor dat er geen dode huidcellen meer op je lichaam zitten. Je kunt dit met een gewone body scrub of met een scrub voor onder de douche doen. De huid rond de elle bogen, knieën, polsen en enkels moet je tijdens het scrubben niet vergeten.

Don’t: Olie gebruiken

Zodat de bruine kleur goed wordt behouden, is het belangrijk om je huid vettig te houden. Maar gebruik liever geen producten op olie basis. Zelfbruiner hecht niet aan olie en lost juist op, waardoor de kleur verdwijnt. Ook kan dit later vlekken geven.

Do: Hydrateren met bodylotion

Het is handig om een luchtige bodylotion aan te smeren wanneer je zelfbruiner gebruikt. Doe dit een dag voor te voren samen met het scrubben van je lichaam. Hydrateer vooral de droge plekken, zodat de zelfbruiner daar goed pakt. Vervolgens laat je de bodylotion goed intrekken en begin je daarna pas met aan het aanbrengen van de zelfbruiner.  

Don’t: Een tweede laag

Je hebt de zelfbruiner aangebracht en bent niet tevreden met het resultaat. Eerlijk gezegd zie je er hetzelfde uit als hiervoor. Het is dan erg verleidelijk om er direct een tweede laag overheen te gooien, maar beter wacht je hier nog even mee. Zelfbruiner heeft tijd nodig om de kleur te ontwikkelen. Breng pas een tweede laag aan als je er zo’n 12 tot 24 uur voorbij is. Zo kun je goed bepalen of de tweede laag wel echt nodig is.

Do: ’s Avonds aanbrengen

Zelfbruiner kun je het beste in de avond aanbrengen. Je kunt dan in een los vallende pyjama rondlopen, waardoor je gekke strepen op je lichaam voorkomt. In de nacht kan de kleur goed intrekken terwijl jij aan het slapen bent. De volgende ochtend word je wakker met een mooi kleurtje. Zorg dat je de eerste 8 uur niet met water in aanraking komt of gaat zweten. Je hoeft niet bang te zijn dat het op je lakens gaat vlekken, want na een kwartier intrekken gebeurt dit niet meer.

Met een heerlijk kleurtje op vakantie

Met de bovengenoemde tips zorg je voor een prachtig bruin resultaat. Mocht je toch nog een vlekje of streepje op je lijf tegenkomen? Dan kun je dit makkelijk weg scrubben. Als je toch niet wilt beginnen aan de zelfbruiner, schijnt er nog een andere alternatief te zijn. Er zijn ook voedingssupplementen die je huid een zongebruinde kleur kunnen geven. Dit zijn capsules met ingrediënten die je huid op een natuurlijke manier een kleurtje geven. Zo zorg je ervoor dat je dit jaar met een heerlijk kleurtje op je vakantiebestemming aankomt!

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust