Search

Welke sanitaire hulpmiddelen moet je aanschaffen voor extra veiligheid in de badkamer?

Deel artikel

Sanitaire hulpmiddelen kunnen je meer veiligheid bieden in je sanitaire ruimtes, wanneer je niet (meer) goed ter been bent. Er zijn allerlei producten die je kunnen helpen bij het aanbieden van meer veiligheid en comfort in je badkamer en toilet en daardoor is het moeilijk om een keuze te maken uit de vele douchestoelen, badbeugels, douchekrukken, toiletverhogers en dergelijken. Dit artikel zal je een top vijf aanbieden van de meest gebruikte sanitaire hulpmiddelen. 

Niet meer uitglijden

Een van de meest verkochte sanitaire hulpmiddelen zijn de antislip badmatten. Deze bieden extra grip en hierdoor veiligheid in de vochtige ruimtes van je huis. Met antislipmatten wordt uitglijden en valpartijen voorkomen. Dit is een ideale oplossing om je badkamer veiliger te maken, wanneer je niet een grootscheepse verbouwing wil ondergaan.

Douchestoelen of -krukken

Een douchestoel of douchekruk gebruik je om je zittend te kunnen douchen, wanneer je moeite hebt om langdurig te staan of het risico loopt om te vallen tijdens het douchen. Een douchestoel en douchekruk bieden extra steun. Een douchekruk kun je hierbij beter kiezen, wanneer je weinig ruimte in je badkamer hebt.

Niet meer te diep zakken

Wanneer je pijnklachten hebt bij het doorzakken op een toilet, kun je beter een toiletverhoger aanschaffen. De toiletverhoger is een losse zitting, die je bovenop je toilet plaatst. Deze is gemakkelijk te bevestigen en verwijderen. Door de verhoging hoef je niet te diep te bukken om te zitten en is opstaan ook direct een stuk gemakkelijker.

Houd je goed vast

Een vierde sanitaire hulpmiddel is de douchestang of de douchekruk. Deze extra stang of kruk biedt mensen een houvast in de douche, zodat ze niet snel meer vallen of uitglijden. Dit is een vrij goedkoop hulpmiddel, die je overal eenvoudig kunt installeren. Deze extra houvast kun je ook naast de toilet installeren, zodat je veiliger kunt zitten en opstaan. 

Geen opstapjes meer

Wanneer je iets meer geld te besteden hebt, kun je ook overwegen om een instapdouche of instapbad te laten maken. Op deze manier kun je zorgvragers op een veilige manier laten douchen. Je loopt zo de douche in zonder lastige drempels over te stappen. Dit verkleint ook de kans op valpartijen en andere ongelukken.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust