Zoek

Welke natuurlijke producten zijn goed voor de verzorging van je haar?

Deel artikel

Iedereen kent de uitdrukking wel: ‘als je haar maar goed zit’. Opbeurend bedoeld, maar ergens met een serieuze ondertoon. Onze haren zijn namelijk voor een groot deel bepalend voor het uiterlijk en daar zorgen we dan ook massaal goed voor. Maar hoe doe je dit nu het best? In dit artikel ontdek je welke producten je kunt gebruiken voor natuurlijk mooi haar.

Wel of geen haarprobleem?

Veel mensen hebben te maken met haarproblemen. Dit kan variëren van dun of futloos haar tot haar dat er dof uitziet of erg kwetsbaar is. In zulke gevallen is goede haarverzorging zeer gewenst, maar ook als je nergens last van hebt, doe je er goed aan om je haar goed te verzorgen. De juiste producten spelen hierbij een grote rol. Helaas bevatten veel producten ingrediënten die helemaal niet zo goed zijn voor je haar of hoofdhuid. Natuurlijke producten hebben dan ook de voorkeur, dus zoek naar middelen met zo min mogelijk chemische toevoegingen.

Tips voor natuurlijk mooi haar

Naast het gebruik van een goede shampoo en conditioner op natuurlijke basis, zijn er nog een aantal andere producten die je kunt gebruiken:

  • Appelazijn
     Wist je bijvoorbeeld dat appelazijn een goed middel is? Je kunt dit voor veel dingen gebruiken, maar dus ook voor je haar. Niet alleen wordt je haar er minder vet van, ook helpt het je hoofdhuid te herstellen. Gebruik troebele appelazijn op biologische basis voor het beste resultaat.

  • Olijfolie
     Een ander natuurlijk middel dat je gerust kunt gebruiken, is olijfolie. Een scheutje hiervan door je shampoo zorgt voor het herstel van beschadigd haar. Ook futloos haar kun je op deze manier een boost geven. Het maakt je haar vitaal en krachtig op een gezonde en goedkope manier.

  • Aloë Vera
     Tot slot aloë vera; een bekend natuurproduct dat zich uitstekend leent voor droog haar. Heb je hier nu last van, probeer dit natuurlijke middel dan eens en ontdek het verschil. Aloë Vera gel is erg goed en werkt vochtinbrengend.

Houd je haar vitaal

Hoe goed bovenstaande tips ook zijn en je haar een echte oppepper kunnen geven, het is ook belangrijk om verder te kijken dan alleen de buitenkant. Om je haar ook daadwerkelijk vitaal te houden, is het goed om te beseffen dat de beste verzorging ook van binnen komt. Er zijn diverse vitaminen en mineralen die van invloed kunnen zijn op een prachtige haardos. Denk aan vitamine A, C en E, maar er zijn er meer. Gezonde voeding is dus erg belangrijk om de vitaliteit van binnenuit te ondersteunen.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust