Zoek

Welke motorkleding moet je allemaal kopen?

Deel artikel

Het spreekt voor zich dat je tijdens het rijden met de motor gebruik dient te maken van speciale kledingstukken. Bij het kopen van motorkleding is het dan ook zeer belangrijk om niet alleen stil te blijven staan bij de uitstraling waar de kleding over beschikt, wat bovendien ook te denken van de kwaliteit en vooral de veiligheid die ze aan de dag weet te leggen? Voor heel wat mensen, in het bijzonder voor zij die voor het eerst dergelijke kleding wensen te kopen, geldt dat men niet helemaal goed weet waar rekening mee te moeten houden. Ben jij ook één van deze mensen? Dan is het zeker een aanrader om verder te blijven lezen en alle informatie hieronder door te nemen.

Jassen en broeken om te dragen op de motor

Wanneer we het hebben over motorkleding spreekt het voor zich dat we als één van de eerste zaken kijken in de richting van jassen en broeken om te dragen op de motor. Voor deze kledingstukken geldt dat er een keuze kan worden gemaakt tussen twee verschillende opties. Het gaat hierbij om deze:

  1. De 2-in-1 uitvoeringen;
  2. De 3-in-1 uitvoeringen;

In het merendeel van de gevallen kan er in de praktijk vastgesteld worden dat mensen er de voorkeur aan geven om over te gaan tot het kopen van een 3-in-1 kledingstuk in plaats van een 2-in-1 exemplaar. Dit is het gevolg van het feit dat er op deze manier wordt gekozen voor een exemplaar waarbij zowel de thermo voering als het aanwezige membraan eruit kan worden geritst.

Van cruciaal belang om rekening mee te houden bij het kopen van leren kleding om te dragen op de motor heeft te maken met het feit dat deze perfect op het lichaam dient aan te sluiten. Is dat niet het geval? Dan zou het leer tijdens een valpartij zomaar kunnen scheuren. Dat is niet de bedoeling.

De motorhelm, uiteraard ontzettend belangrijk onderdeel voor motorkleding

In eerste instantie spreekt het voor zich dat er op vlak van motorkleding hoofdzakelijk wordt gekeken in de richting van de broeken en jassen die worden gedragen tijdens het rijden met de motor. Dit gezegd hebbende is geen enkele motoroutfit uiteraard compleet zonder dat er daarbij sprake is van een helm. Niet alleen is het dragen van een motorhelm wettelijk verplicht, bovendien is dit mogelijks het onderdeel van je outfit welke voor de meest optimale bescherming bij een valpartij kan zorgen. In ieder geval, de nodige aandacht besteden aan de helm die je wenst te kopen is zeker belangrijk.

RAD – Topmerken voor Bodemprijzen

Besparen op je motorkleding? Nooit een goed idee!

Voor motorkleding geldt dat ze er in de praktijk in moet zien te slagen om tal van interessante voordelen te realiseren. In eerste instantie dient ze er bijvoorbeeld voor te zorgen dat je kan genieten van een aangenaam comfort tijdens het rijden. Met andere woorden, de kleding moet je warm houden tijdens de winter en moet voor de nodige verkoeling kunnen zorgen tijdens de zomer. Bovendien spreekt het voor zich dat ze ook een zo optimaal mogelijke bescherming moet kunnen bieden bij een valpartij. Besparen op de aankoop van dergelijke kleding zorgt er in de praktijk niet zelden voor dat je ook stevig dient in te leveren op vlak van kwaliteit. Dat is niet de bedoeling!

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust