Zoek

Wat zijn de grootste voordelen van sporten met een personal trainer?

Deel artikel

Heb jij jezelf bepaalde sportieve doelen gesteld? Of wil je afvallen? Dan is de kans groot dat je gaat sporten. Veel Nederlanders sluiten in dat geval een abonnement af bij een sportschool. Een goede zet, want hier kun jij werken aan de door jou gestelde doelen. Toch werkt het niet voor iedereen om individueel te sporten. Geldt dit ook voor jou? Dan biedt een personal trainer mogelijk uitkomst. Dit begrip schrikt veel mensen af, omdat het geld kost om zo´n trainer in te schakelen. Toch brengt een personal trainer ook de nodige voordelen met zich mee. Wij zetten de grootse voordelen hieronder op en rijtje.

1. Nooit meer een gebrek aan motivatie

Veel mensen ontbreekt het aan de motivatie om te gaan sporten. Plof jij na een lange dag werken liever op de bank neer dan dat je naar de sportschool gaat? Dan is een personal trainer ideaal. Deze trainer wacht immers op jou en zal je altijd motiveren. Hij zit er kort op en zorgt dat jij je aan het opgestelde schema houdt. Bovendien laat een personal trainer je bij iedere oefening tot het uiterste gaan. Dankzij een personal trainer ontbreekt het jou nooit meer aan motivatie.

2. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos

Een tweede voordeel van personal training is dat je talloze mogelijkheden hebt. Wil jij meer spiermassa kweken? Of bouw je toch liever conditie op? Voor een personal trainer is dit geen probleem, want hij stelt voor ieder doel een passend schema op. De mogelijkheden zijn hierdoor vrijwel eindeloos. Vind jij het niet leuk om alleen te sporten? Dat hoeft ook niet. Je kunt namelijk ook voor duo personal training kiezen. Door samen met een vriend, vriendin, collega of familielid te sporten, is de motivatie vaak nog groter.

3. Persoonlijke aandacht

Vind jij het niet prettig om alleen te sporten? Dan kun je een groepsles volgen in een sportschool. Je sport in dat geval samen met anderen. Dit is leuk, maar je bereikt je doel minder snel dan met een personal coach. Voor de instructeur van een groepsles ben jij namelijk niet meer dan één van de  deelnemers. Er is vaak niet of nauwelijks persoonlijke aandacht, iets wat bij een personal trainer wel het geval is. Zo’n trainer stelt bijvoorbeeld een schema op dat speciaal op jou is afgestemd. Het gaat meestal om een sportschema, maar sommige personal trainers kunnen ook een voedingsschema opstellen. Je sport weliswaar vaak alleen of in een kleine groep met een personal trainer, maar hierdoor krijg je meer persoonlijke aandacht. De trainer zit er kort op, waardoor jij jouw gestelde doelen eerder bereikt.

4. Iedereen kan een personal trainer inschakelen

Er zijn genoeg mensen die denken dat een personal trainer niet voor hen is weggelegd. Dit is een misvatting. Iedereen kan namelijk een persoonlijke coach inschakelen voor ondersteuning en begeleiding bij het sporten. Je vindt personal trainers niet alleen in het westen van het land, maar ook in het oosten. Zo kun jij bijvoorbeeld personal training in Enschede volgen. Leeftijd speelt overigens ook geen rol bij personal training. Iedereen, zowel jong als oud, kan een personal trainer inschakelen. De doelen worden immers afgestemd op de persoon en zijn/haar wensen, waardoor een personal trainer voor iedereen uitkomst biedt.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust