Zoek

Wat te doen met dun haar?

Deel artikel

Iedereen heeft een ander type haar. Vaak is niemand blij met zijn haar maar je moet het er helaas maar mee doen. Er zijn genoeg manieren waarop je je haar kunt pimpen en verzorgen, zelfs voor dun haar. Volg dus de volgende tips om toch nog te kunnen genieten van je haar.

Verzorgen

Ieder soort haar moet gewassen worden. Net als voor ander soort haar is het van belang dat je het niet meer dan twee keer per week doet. Voor dun haar kun je het beste verdikkings shampoo gebruiken. Het zorgt ervoor dat dun haar een goede en sterke structuur krijgt. Naast een verdikkings shampoo moet je ook nog conditioner gebruiken. Zorg ervoor dat je die op het onderste gedeelte van het haar aanbrengt. Na het wassen moet je je haar drogen. Je kunt dat op een natuurlijke manier doen of met een föhn. Als je het wilt föhnen dan buig je je hoofd naar voren en trek je een pluk vanaf de wortel naar boven en föhnt het.

Stylen

Na het wassen dan moet je je haar natuurlijk ook in model brengen. Je moet gebruik maken van de juiste producten. Zo moet je een spray gebruiken die zout bevat. Het zorgt ervoor dat je haar dikker aanvoelt. Zorg dat je je haar altijd los draagt dan zodat de volume nut heeft. Naast de verzorgingsproducten zorgt touperen ook voor een volle bos haar. Als je het getoupeerd hebt moet je het nog sprayen met haarlak zodat het heel de dag blijft zitten.

Tips

Als je dun haar of weinig haar hebt dan kan dat komen doordat het erfelijk is. Ook zijn er factoren waar jij wel rekening mee kunt houden. Zo heeft slechte voeding ook veel invloed op je haar. Naast slechte voeding is je natte haar kammen ook heel slecht. Het zorgt ervoor dat je haar sneller afbreekt. Let dus goed op de verzorging van jezelf en je haar.

Meer haar nodig? De verzorgingsproducten zijn meestal heel prijzig en raken op. Gelukkig is er een andere manier waardoor je het perfecte kapsel krijgt. Zo kun je extensions kopen die je in je haar kunt zetten. Je hebt dan meer haar en een groter volume. Je kunt naast een vol kapsel ook andere leuke haarstijlen maken. Vaak is het ook dat je ontevreden vanuit de kapper komt, met hairextensions is je kapsel nooit verpest. Aan de extensions dan maar.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust