Zoeken

Wat moet ik aanleveren voor de aangifte inkomstenbelasting bij mijn adviseur?

Deel artikel

Iedereen in Nederland betaald belasting, dat is immers bekend. En wij Nederlanders maken, dan ook graag grappen, over het betalen van belasting. Maar voor veel mensen, is het daadwerkelijk invullen van de belastingaangifte vaak een behoorlijk karwei. Want je wilt immers geld terugkrijgen, mits je er recht op hebt natuurlijk. Dit geldt net zó goed voor ondernemingen de jaarlijkse aangifte, is dan ook een belangrijk moment in het jaar. Maar wat moet ik aanleveren voor de aangifte inkomstenbelasting? En waarom zou je het laten doen door een adviseur?

Daarover gaan wij je in ons artikel een passend antwoord op proberen te geven.

Hieronder lees je er meer over:

Aangifte inkomstenbelasting? Deze gegevens heb je sowieso nodig!

Of je nou zelf de aangifte inkomstenbelasting gaat doen, of je het gaat uitbesteden. Je hebt ten alle tijden één aantal belangrijke gegevens nodig, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan. Op het moment, dat je alles gaat invullen voor het afgelopen belastingjaar. Door iets niet juist, of misschien wel helemaal niet in te vullen. Kan dit wel eens gevolgen hebben, daarom adviseren wij je om je altijd goed voor te bereiden op de aangifte.

Maar wat heb je allemaal nodig voor het invullen van de aangifte? We kunnen je alvast verklappen, dat je het jezelf makkelijk kunt maken. Door jaarlijks van het belastingjaar een soort aangiftemap te maken. Dit kan natuurlijk digitaal zijn, maar ook op papier verstopt in een oude-schoenendoos. Hierin zitten gegevens, zoals: de jaaropgaven van je werkgever, van je uitkeringsinstantie en bank. Indien je een huis hebt, is het ook noodzakelijk dat de papieren van je hypotheekverstrekker, hierin zitten verwerkt, maar ook WOZ-gegevens. En wist je dat? Dit nog niet eens alles is?

Je moet, ook persoonsgegevens, zoals je Digi-D, je Burgerservicenummer bij de hand hebben, maar ook gegevens van je partner. Anders loop je al snel vast in de gezamenlijke aangifte inkomstenbelasting. Ook gegevens, zoals je bankrekeningen, aangifte van vorig jaar, overzicht van je totaal gemaakte reiskosten. Daarnaast, moet je zaken, zoals: pensioengegevens, ziektekosten, giften, schulden, aanslagen en scholingskosten goed bewaren, zodat je geen onnodig geld laat liggen.

Is dit allemaal ingewikkeld voor je? Want het invullen kan voor veel mensen een doorn in het oog zijn, dan kun je ervoor kiezen om dit uit besteden aan een partij, zoals: administratiekantoor. Hierdoor weet je zeker, dat alles goed wordt ingevuld. En weet je zeker, dat je alles goed aandraagt zij weten namelijk precies wat je nodig bent, uiteraard is dit wel afhankelijk van je eigensituatie. Want de ene persoon, is namelijk de ander nog niet.

Aangifte inkomstenbelasting? Zo zit het

Nu we je meer hebben verteld, over welke gegevens je nodig bent voor de aangifte inkomstenbelasting, is nu het moment aangebroken om je meer te vertellen, over waarom het essentieel is om dit in te vullen. Sommige mensen krijgen een brief, of een mail, vanuit de Belastingdienst, dat de jaarlijkse aangifte weer voor de deur staat. Het is zelfs verplicht om te doen het is gebruikelijk, dat dit gebeurd in de periode van: 1 maart en 1 mei. Red je dit niet? Of wil je liever uitstel aanvragen, dan dien je dit voor 1 mei in te dienen.

Laat je helemaal niets van je horen? Dan krijg je eerst een herinnering, dat je bijvoorbeeld: onnodig geld laat liggen. Doe je dan nog niets? Dan kun je zelfs een boete van € 369 euro verwachten, dat is natuurlijk ontzettend zonde.

Oftewel, het gaat hierom je eigengeld, waar je jaarlijks gezien redelijk wat van kunt terugkrijgen, daarom is het zonde, dat je geen moeite in je aangifte inkomstenbelasting investeert!

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust