Zoek

Wat maakt de Xiaomi M365 step zo bijzonder?

Deel artikel

Vroeger was een step eigenlijk vooral speelgoed voor kinderen. Een soort fiets maar dan met twee kleine wieltjes, een stuurtje, een plank in het midden om op te staan en je moest met je voet deze tweewieler in beweging brengen. Je ziet er af en toe nog wel een kind mee op straat, toch zie je tegenwoordig vaker elektrische steps met daarop volwassenen door de stad rijden. Daarbij is er één model dat je opvallend vaak terugziet; de Xiaomi M365. Wat maakt deze step zo bijzonder? Wij zetten de vijf voornaamste redenen op een rij.

1. De Xiaomi M365 step is ‘legaal’ in Nederland

  • Ja, deze step en soortgelijke producten zoals de Dutchebike GO2 zijn geheel legaal om te kopen in Nederland, en je mag er bovendien op rijden maar…
  • Deze steps zijn niet gecertificeerd door de RDW, wat betekent dat je er officieel niet mee op de openbare weg mag rijden. Dus wel op eigen terrein of op andere privé locaties.
  • In praktijk wordt er ook buiten mee gereden en er zijn weinig situaties bekend van personen die in de problemen zijn geraakt. Maar het is wel goed om even te weten!

2. De prijs

Een elektrische scooter kost al snel enkele duizenden euro’s, dat geldt trouwens ook voor e-bikes. Er zijn enkele e-steps te koop die geschikt zijn voor de openbare weg in Nederland, maar die kosten al snel duizend euro of meer. De Xiaomi M365 kost ongeveer 400 euro, de Dutchebike GO2 uitvoering is zelfs nog iets goedkoper. Dat is niet echt goedkoop, maar zeker niet duur wanneer je er een goede toepassing voor hebt bedacht. En van het opladen zul je ook niet arm worden, terwijl benzineprijzen steeds maar stijgen.

Tip: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-step/xiaomi-m365-dutchebike-go2

3. Het formaat

Een step die een volwassen persoon kan dragen en toch in de bus, tram of trein is mee te nemen. Dat lukt je met een fiets niet, met een Xiaomi M365 step is het wel mogelijk. Je kunt deze e-step namelijk opvouwen met een scharnier tussen het verticale en het horizontale deel. Dan heb je een lichtgewicht tweewieler die haast geen ruimte innneemt. Leg ‘m achterin de auto, naar het park of parkeer op een plek op een flinke afstand van je werk. Of zet de step binnen tegen de kapstok, er is altijd een plekje te vinden.

4. Het design

Laten we beginnen om te zeggen dat het design er gewoon leuk uitziet. Dat is een mening, maar wel eentje die door velen gedeeld wordt. We gaan er ook geen uren over uitwijden, het is en blijft een vervoermiddel dat gemaakt is voor praktisch gebruik. Er zijn wel een paar onderdelen die je goed in de gaten moet houden. Zo willen de binnenbanden nog wel eens stuk gaan wanneer ze niet goed opgepompt zijn, het scharnier kan ook wat speling hebben. Maar als je er een beetje netjes mee omgaat zul je er niet veel onderhoud aan hoeven te plegen. Ook de motor en accu is netjes weggewerkt zodat het alles bij elkaar een strakke e-step is.

Uitgelicht: https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-step/

5. De functionaliteit

Het design van de Xiaomi M365 is met name functioneel, en dat is te merken. Wat er niet op hoeft te zitten zul je ook niet vinden, en wat is aanwezig is zul je zeker kunnen gebruiken. Zo is er een eco-stand die niet zo rap gaat, maar wel de accuduur een flink stuk oprekt. Er zit natuurlijk een rem op, maar in praktijk zul je merken dat de step bij het loslaten van de hendel vanzelf al afremt wat wel zo veilig is. Ook de aanwezigheid van voor- en achter verlichting maakt dit model breed inzetbaar.

Dit zijn vijf redenen waarom de Xiaomi M365 zo populair is. Is het moment aangebroken om zelf te gaan steppen?

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust