Zoek

Wat leer je op de hotelschool?

Deel artikel

Op de hotelschool kun je verschillende dingen leren. Het is een HBO-opleiding waarmee je vele kanten op kunt. Eén van de dingen die je kunt leren is het managen of beheren van het hotel. Hierbij leer je de kernaspecten van hoe je met een klant om moet gaan en hoe je het personeel aan kunt sturen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een ervaren kok te worden via deze opleiding. Ook kun je jezelf verdiepen in het toerisme. 

Je zult dan alles gaan leren over de omgeving van het hotel. Zo weet je klanten ook te adviseren wat er allemaal voor leuke activiteiten zijn. Daarnaast kun je ze ook nog de mooiste routes door de natuur geven en zo zijn er nog vele dingen meer die je kunt leren op deze school.

Waar kun je heen na de opleiding?

Na de opleiding hotelschool kun je op veel plekken gaan werken. Afhankelijk van je specialisatie zou je iets kunnen kiezen wat daar het beste bij past. Bijvoorbeeld als je hebt bestudeerd hoe het managen van een hotel gaat. Dan ga je op zoek naar een leidinggevende functie waarbij de wensen van de klant centraal staan. Met dit doel voor ogen stuur je jouw personeel aan en laat je ze zo hard mogelijk werken om dit doel te behalen. Echter, ook kan het zijn dat je de richting van catering ambieert. Dan ga je er natuurlijk alles aan doen om de lekkerste hapjes te maken. Ook hier stuur je vaak mensen aan met verschillende werkzaamheden. Als jij de chef bent, heb je altijd hulpkoks die helpen met de bereiding van de lekkerste ingrediënten. Ook dien je controles uit te voeren op het gebied van hygiëne en temperatuur controles.

Waarom kies je voor dit vak?

Als jouw hart ligt bij de hotelbranche, dan kun je kiezen voor deze HBO opleiding. Alleen met liefde en passie kun je al jouw doelen behalen. Ook is het een mooie manier om mee te draaien in het vak en later je eigen hotelketen te openen. Je leert namelijk wat het is om zoveel mensen te bedienen. Er zullen altijd mensen bij zijn die wat te klagen hebben. Ook hier moet je maar net mee om kunnen gaan. Daarnaast zitten er ook veel leuke kanten aan het vak. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat jij ervoor zorgt dat het hotel nog beter dan ooit gaat lopen. Dit kan zijn door de extra reclame die je maakt, maar de belangrijkste reclame is mond tot mond reclame. Hierdoor blijven de vaste gasten terugkomen en raden ze het ook aan anderen aan. De klant is koning en als jij dit principe altijd hanteert, dan ben je hier op de juiste plek.

Conclusie

Je kunt allerlei richtingen op de arbeidsmarkt kiezen met deze opleiding. Zo kun je in een hotel werken, maar ook in een plaatselijk restaurant. Zo doe je veel ervaring op in het vak en kun je uiteindelijk misschien wel voor jezelf beginnen als hier je ambitie ligt. 

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust