Zoek

Wat je allemaal kunt doen met oude pallets

Deel artikel

Pallets kunnen voor allerlei doeleinden worden gebruikt. Pallets zijn in feite houten plateaus die verkrijgbaar zijn in verschillende afmetingen. Pallets worden met namelijk gebruikt binnen de transportwereld. De pallets zijn immers zeer stevig, kunnen meerdere keren worden gebruikt en zijn dan ook relatief goedkoop. De kans is dan ook groot dat al je favorieten producten met pallets worden vervoerd. Tegenwoordig zijn pallets ook bij particulieren zeer geliefd. Je kunt er namelijk van alles mee doen. Denk aan het verwerken in een meubel of het hout gebruiken voor de open haard. Op de website van Palletcentrale kun je bijvoorbeeld alvast een kijkje nemen in het aanbod pallets. 

Pallets verwerken in een mooi tuinmeubel

Een van de populairste manieren om je oude pallets nieuw leven in te blazen is door deze te verwerken in een mooi tuinmeubel. Je hoeft maar een aflevering van Eigen Huis en Tuin te kijken en je krijgt al direct boordevol inspiratie. Een van onze favorieten manieren om tuinmeubels te verwerken is door deze te gebruiken als een loungeset. Het is immers ontzettend makkelijk om via een aantal pallets een loungeset te maken. Je hoeft ze simpelweg te schuren, te verven of glanzen en vervolgens kun je ze aan elkaar vast maken om er een mooie zitplek van te maken. Een paar kussen erop en vòila!

Je oude pallets verkopen

Geen zin om met oude pallets te gaan klussen? Dan kun je ze ook verkopen. Er zijn vrij veel bedrijven die oude pallets tegen een mooie prijs willen inkopen. Vaak hoef je alleen maar een foto van je pallets op te sturen inclusief de afmetingen. Vervolgens ontvang je een prijs waartegen je ze kunt verkopen. Indien je ze hebt verkocht kun je ze zelf afgeven bij de inkoper. Indien je echt veel pallets thuis hebt staan kun je deze ook laten ophalen door het bedrijf. Pallets inleveren is naast het gemak ook nog eens zeer duurzaam. De inkoper zorgt er immers voor dat jouw oude pallets worden gerecycled.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust