Zoek

Wat is incontinentie en wat kun je eraan doen?

Deel artikel

Er zijn veel mensen die last hebben van incontinentie. Het is iets waar niet veel over gesproken wordt, maar het is toch fijn om te weten wat het is. Ook is het fijn om te weten wat je dan kunt doen als je er last van hebt. Je wilt niet dat je hele leven veranderd moet worden.

Wat is incontinentie?

Als je last hebt van incontinentie heb je problemen met urineverlies. Het kan zijn dat je maar een aantal druppels per dag verliest, maar het kan ook wat heftiger zijn. Vaak zie je dat dit begint als je wat ouder wordt. Het kan erg vervelend zijn als je het gevoel hebt dat je geen controle hebt over je blaas. Er kunnen veel verschillende redenen zijn die ervoor zorgen dat je last hebt van incontinentie problemen. Vaak is het zo dat je blaas een stukje van zijn huidige plek is veranderd waardoor hij nu nooit meer volledig leeg raakt. Hierdoor is er altijd een beetje urine aanwezig in je lichaam en kan dit ook altijd gaan druppelen.

Verschillende soorten van incontinentie

Incontinentie bestaat in veel verschillende vormen. Zo heb je bijvoorbeeld aandrang incontinentie, dit betekent dat zodra je het seintje krijgt dat je moet plassen dat er al direct sprake is van urine. Het is dan niet direct alle urine die je verliest maar vaak wel een gedeelte.

Wat moet ik er nu mee doen is een veelvoorkomende vraag

Wat je kunt doen als je last hebt van incontinentie is gebruik maken van incontinentiemateriaal. Dit kun je bijna overal wel krijgen en zorgt ervoor dat je niet belemmerd wordt in de handelingen die je dagelijks doet. Als dit niet genoeg helpt is het aan te raden contact op te nemen met je huisarts. Deze zou jou altijd verder kunnen helpen met de eventuele problemen.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust