Zoek

Wat is de terugverdientijd van vloerisolatie?

Deel artikel

Al een tijdje denk je aan vloerisolatie, maar wat kost vloerisolatie? Het is goed dat je je daarvan bewust bent, dan kun je namelijk ook berekenen wat je terugverdientijd gaat zijn. Hoe dan ook, het is en blijft een hele investering die je gaat doen en dat doe je ook niet zomaar. Laat je daarom inspireren en informeren met deze informatie en ga dan na wat voor jou interessant is in de praktijk.

Terugverdientijd berekenen

Voordat je vloerisolatie kiest, is het van belang om vooraf de terugverdientijd te weten. Daarbij moet je weten dat deze afhangt van meerdere factoren. Je moet hierbij denken aan de aankoopprijs van het isolatiemateriaal, maar ook aan het type isolatiemateriaal dat gebruikt wordt en de subsidies die je misschien kunt krijgen. Het is sowieso goed om meerdere offertes aan te vragen en dan prijzen van de materialen en montage met elkaar te vergelijken. Je krijgt hierdoor een beter beeld van wat er allemaal kan en waar jij dan het beste voor kunt kiezen.

Terugverdientijd in jaren..

Als je gaat investeren in vloerisolatie, dan kun je denken aan een gemiddelde terugverdientijd van vijf tot acht jaar. Dit lijkt misschien lang, maar dat blijkt in de praktijk erg mee te vallen. Je kunt namelijk levenslang extra rendement boeken, ieder jaar weer. Hierbij kun je uitgaan van een gemiddeld rendement van 8-10% per jaar. Het is dan ook een interessante besparing die je zeker op je energiefactuur terug gaat zien. Als je je vloerisolatie na 5-8 jaar terug hebt verdiend, dan gaat het besparen nog steeds door (extra dus). Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat het investeren in goede vloerisolatie een goede keuze is, het is namelijk erg duurzaam. Het is dan ook voor velen erg aantrekkelijk om er snel gebruik van te maken.

Prijzen vloerisolatie

Het investeren in vloerisolatie zal je ongeveer 25 euro kosten per vierkante meter. Per maand kan er dan ongeveer 0,25 eurocent bespaard worden per vierkante meter. Als je dan even doorgaat met rekenen dan kom je uit op gemiddeld 3 euro per vierkante meter per jaar. Interessant dus, want het is een goede terugverdientijd. Als je je woning beter wil isoleren en dus ook geld wil besparen de komende jaren, dan is dit een goede keuze. Je moet dan nog wel even nagaan welke isolatie het beste past bij jouw vloer/woning, maar daarvoor kun je je altijd laten adviseren. 

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust