Zoek

Wat is botox?

Deel artikel

Je hoort de term botox best vaak voorbij komen in relatie tot talloze bekende mensen die iets aan hun gezicht gedaan hebben. Botox is een begrip dat bij iedereen bekend is, terwijl niet veel mensen weten wat het nou eigenlijk precies is. Voor de goede orde, het wordt medisch en cosmetisch gebruikt. We vertellen je er hier alles over,

Eiwit dat op de zenuwcellen inwerkt

Botox is de merknaam van wat bekend staat als het medicijn botuline toxine. In essentie is het een neurotoxisch gif, een gif dat door een bacterie wordt geproduceerd. Het betreft een eiwit dat op de zenuwcellen inwerkt. Het wordt voor verschillende toepassingen gebruikt. Voor gebruik in de cosmetische wereld, om iets aan je gezicht te laten doen, wordt het sterk verdund. Door de verdunning kun je botox veilig toepassen.

Botox helpt tegen kraaienpootjes, bovenlip rimpels en putjes en rimpels in de kin

Wij kennen botox dus vooral van de cosmetische toepassing. Het wordt gebruikt voor het verminderen van het aantal rimpels. Je kunt dan denken aan fronsrimpels, rimpels op het voorhoofd, kraaienpootjes, bovenlip rimpels, putjes en rimpels in de kin, net als bunnylijntjes. Het wordt eveneens toegepast voor het liften van de wenkbrauwen en de mondhoeken. Ook kan het volume van de kin verminderd worden en kun je een brede kaak kleiner laten ogen.

Ook tegen tandenknarsen en overmatige transpiratie

Ook in medisch opzicht kan botox erg veel betekenen. Ben jij iemand die last heeft van tandenknarsen, heb je te kampen met overmatige transpiratie, spastische spieren of migraine? Ook dan kan botuline toxine je prima helpen. In 1987 ontdekte men dat botox een middel is dat rimpels kan laten verdwijnen en vanaf dat jaar wordt het ook medisch en cosmetisch toegepast.

Zorg dat je met een betrouwbare partner werkt

De meest bekende eigenschap van het eiwit is dat het de beweging van spieren tijdelijk (sterk) vermindert. Na een injectie worden de zenuwimpulsen geblokkeerd en raken de spieren ontspannen. Dat is precies de reden dat rimpels verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. De behandeling in de klinieken in ons land geldt als zeer veilig. Het inbrengen van teveel van dit product kan wel zorgen voor een wat emotieloze uitstraling en voor hangende oogleden. Uiteraard is het wel belangrijk een betrouwbare kliniek te vinden als jij je gezicht wilt laten injecteren.

Ga de eerste 48 uur niet onder de zonnebank

Het is belangrijk een aantal dingen te weten als je kiest voor een behandeling. Het middel is niet blijvend. Na een periode van vier tot zes maanden is het uitgewerkt en het volledige resultaat na injecteren van de botox is te zien na ongeveer tien dagen. De injectie voel je wel even en het wordt afgeraden om al binnen een uur na de behandeling te gaan liggen of te gaan slapen. Voorkom de eerste twee dagen dat je in contact komt met direct zonlicht. Ga in die periode ook beslist niet onder de zonnebank. Daarna kun je gewoon doen wat je anders ook zou doen.

Meer informatie vind je op SkinSurgeryBotox.nl.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust