Zoek

Wat beinvloed de dagwaarde van mijn auto?

Deel artikel

Als je van plan bent om je auto te verkopen, dan is het belangrijk dat je de dagwaarde van het voertuig weet. Om achter de dagwaarde van je auto te komen, zijn er een aantal opties mogelijk. Dankzij deze mogelijkheden is de dagwaarde gemakkelijk te achterhalen. In dit artikel worden er een aantal manier benoemd om achter de dagwaarde van je auto te komen.

Redenen waarom het handig is om de dagwaarde van je voertuig te weten

Naast verkoop redenen, is het ook handig om de dagwaarde te weten zodat je weet wat je voor het voertuig krijgt na schade. Dit geldt voor een WA-verzekering, dit is verplicht in Nederland. Als je niet verzekerd bent, dan mag je namelijk niet in Nederland rijden. Om terug te komen op het onderwerp. Je krijgt de dagwaarde van je voertuig uitgekeerd op het moment dat de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde van het voertuig. Hierom is het fijn om te weten wat de dagwaarde van de auto is.

Mogelijke invloeden op de dagwaarde van je auto

Er zijn een hoop aspecten die invloed hebben op de dagwaarde van een voertuig. Om te beginnen is het bouwjaar van het voertuig een belangrijk punt. Een auto die ouder is, is minder veel geld waard dan een nieuwere auto. Dit gaat vaak heel hard, zonder dat je het door hebt rijdt je zo 3 of 4 jaar in dezelfde auto. Een ander zwaarwegend aspect in de waarde van een voertuig is de kilometerstand. De kilometerstand geeft aan hoeveel kilometer de auto in zijn gehele levensduur heeft gereden. Het is best logisch dat dit veel invloed heeft. Een auto die al boven de 200.000 kilometer heeft gereden is totaal niet meer nieuw te noemen. De remmen, versnellingsbak, motor en nog een hoop dingen zullen er een stuk slechter aan toe zijn ten opzichte van een nieuw voertuig. Hierom is het zo dat hoe meer kilometer er op de auto staat, hoe minder de auto waard wordt. Tot slot is er nog een punt dat veel invloed heeft op de waarde van een voertuig. Dit punt is schade of kapotte onderdelen. Een auto die schade heeft is een stuk minder geld waard dan een voertuig zonder schade.

Verschillende manieren om de dagwaarde van je voertuig te achterhalen

Er zijn een hoop manieren waardoor je de dagwaarde van je voertuig kunt achterhalen. De beste manier om achter de waarde van je auto te komen is door een waardebepaling te laten maken. Bij een waardebepaling wordt er ook rekening gehouden met alle invloeden die komen kijken bij de dagwaarde bepalen. Andere manier om de dagwaarde van een voertuig te achterhalen zijn enkel indicaties. Dit kan je doen via een kentekencheck. Bij sommige kentekencheck sites staan er wel dagwaardes bij, maar bij andere wordt er enkel de nieuwprijs weergegeven. Ook kun je op tweedehands auto verkoop sites kijken voor hetzelfde voertuig met ongeveer dezelfde kilometerstand en hetzelfde bouwjaar. Zo kun je ook een redelijke indicatie krijgen.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust