Zoek

Waarom kiezen voor laminaat?

Deel artikel

Laminaat is een type vloer dat erg populair is. Dat is natuurlijk niet zomaar. Het hebben van een laminaatvloer heeft veel voordelen. In deze blog lees je welke voordelen dit zijn. Verder lees je wat laminaat nou eigenlijk is en voor welke ruimte in je huis deze vloer geschikt is.

Wat is laminaat?

Laminaat is gemaakt van kunststof met een houtdessin erop geprint. De kunststof laag is van melamine en verder bestaat het uit een houtvezelplaat. Laminaat bevat dus 3 lagen en dat is ook de reden dat het laminaat heet. Laminaat betekent namelijk, meerdere lagen op elkaar. Het geprinte houtdessin ligt aan de bovenkant, zodat je de print goed kan zien. Deze print is met de jaren verbeterd, waardoor het steeds realistischer lijkt. Het verschil tussen laminaat en een echte houten vloer is daardoor bijna niet meer te zien. Naast het feit dat het bijna niet te zien is, voelt het tegenwoordig ook net als echt hout. Dit komt door het hout-reliëf wat erop wordt gemaakt.

Voordelen van laminaat

Laminaat heeft veel voordelen, hieronder lees je een aantal van deze voordelen.

  • Gemakkelijk in onderhoud

Wanneer je een nieuwe vloer kiest, kan het een vereiste zijn dat de vloer gemakkelijk in onderhoud moet zijn. Als dat zo is, dan is laminaat geschikt voor jou. Je hebt hier bijna geen werk aan. Door de beschermende kunststof bovenlaag, zul je krassen niet zo snel zien. De vloer is dus ook nog eens geschikt voor huisdieren. Met een laminaatvloer ben je al klaar met alleen stofzuigen en dweilen.

  • Gemakkelijk te leggen

Laminaatvloeren zijn uitermate geschikt om zelf te leggen. Het is daarom niet nodig om een legservice in te huren, maar je doet dit gemakkelijk zelf. Dit komt door het handige kliksysteem. Je klikt de stroken zo in elkaar. Bent u zat van de vloer? Het is ook nog eens mogelijk om de vloer er weer gemakkelijk uit te halen. Ook ideaal voor als u gaan verhuizen, de vloer kan gewoon mee. Zorg voor een goede ondervloer om geluidsoverlast tegen te gaan.

  • Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten laminaatvloeren, denk hierbij aan verschillende merken, kleuren en legmanieren. Zo zijn er laminaatvloeren verkrijgbaar van merken zoals Meister laminaat of Ambiant laminaat. Deze merken bieden uitstekende kwaliteit en service.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust