Zoek

Waarom je op vakantie moet naar Hurghada?

Deel artikel

Egypte is ongelofelijk populair en zeker de populaire badplaats Hurghada. De badplaats is al jaren bekend als de ideale winterzon bestemming waar je in alle luxe kan genieten van je rust. Veel hotels zijn hier voorzien van alle luxe en beschikken over een eigen strand. Ideaal om dus even helemaal niets te doen en gewoon te genieten van de zon en elkaar. Hieronder waarom je juist nu voor een vakantie Hurghada moet boeken.

Luxe all inclusive vakantie

Hurghada staat vol met prachtig hotels waar je vaak onder een geweldig aanbod all inclusive kan verblijven. Dit betekend dat ale het eten en drinken vaak bij de prijs inbegrepen zit. Geen toeslagen of goedkope dranken. Nee hier is alles zoals je mag verwachten van een all inclusive aanbod. Let op dat je hiervoor natuurlijk wel het juiste hotel neemt. De meeste vijfsterren hotels zijn voorzien van een geweldig aanbod dus bespaar niet die paar tientjes of honderd euro, maar trakteer jezelf op zo een mooi vijfsterren hotel. Zo een prachtig hotel is bijvoorbeeld Hotel Jaz Aquamarine Resort heeft. Hier heb je zelfs kamers waar je zo het zwembad in kan zwemmen. Ja letterlijk vanaf je slaapkamerdeur zo het zwembad in. Ideaal toch?

Waanzinnige duikbestemming

Natuurlijk moet je in Hurghada de onderwaterwereld ontdekken. Of je nou gaat duiken of snorkelen dat maakt neits uit! Er zijn namelijk genoeg snorkel plekken waar je prachtig zicht hebt op de onderwaterwereld. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Giftun Island. Dit is een eiland met een prachtig strand en vooral prachtige koraalriffen waar je schitterende vissen kan spotten. Wil je iets meer dan is het verstandig om te duiken met een duikschool. Het is dan zelfs mogelijk om je duikbrevet te halen

Ontdek de woestijn

Denk je aan Egypte dan denk je aan piramides! Maar er is veel meer te doen in de woestijn. Maak bijvoorbeeld een prachtig rondrit op je eigen quad door de woestijn of ga met een groep een tocht maken per dromedaris. Ontdek het bijzondere landschap terwijl je onderweg natuurlijk ook een tussenstop maakt bij een fata morgana. De avond sluit je af onder genot van een bbq terwijl je ondertussen naar de mooiste sterrenhemel ooit zal kijken.

Bezoek het oude centrum

Wie denkt dat Hurghada alleen maar nieuwe hotels kent heeft het fout. Hurghada kent namelijk een oud stadscentrum wat ook wel El-Dahar wordt genoemd. Dit is plek waar de eerste nederzetting werd gebouw en waar ook onder meer de Souk en moskee te vinden zijn. Loop door de smalle straatjes en geniet van een vers glaasje verse Arabische koffie.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust