Zoek

Waarom je als student moet kiezen voor een studentenzorgverzekering

Deel artikel

Ben je een student? Dan kun je overwegen om een studentenverzekering te kiezen. Studeren is al duur genoeg en dan moet je ook nog betalen voor je zorgverzekering. Dit kun je efficiënt aanpakken. Het is daarom ook belangrijk dat je als student voor een studentenzorgverzekering kiest. Dit biedt namelijk heel veel voordelen voor jezelf. Sommige verzekeraars bieden zelfs een speciale korting aan voor de studenten. Benieuwd wat de andere voordelen zijn?

Zorgverzekering online, wie wil dat nou niet?

De communicatie met de zorgverzekering voor studenten is meestal online. Op deze manier bespaart de verzekeraar heel veel geld, aangezien er geen brieven verstuurd hoeven te worden. Daarnaast doen wij, studenten heel veel dingen online. Daarom is het voor ons ook heel makkelijk om de zorgzaken online te regelen. Dit is dus zeker een win-win situatie.

Als student heb je recht op zorgtoeslag

Als het goed is ben jij op zoek naar de beste zorgverzekering? Als student heb je namelijk ook nog recht op zorgtoeslag. Hiermee kun je een grootdeel van je verzekering betalen. De hoogte van de toeslag is natuurlijk afhankelijk van verschillende aspecten. Voor de zorgtoeslag moet je 18+ zijn, je moet verzekerd zijn bij een Nederlandse zorgverzekeraar en je mag jaarlijks niet meer verdienen dan 28.720 euro.

Speciale dekkingen voor studenten

Een studenten zorgverzekering biedt vaak nog andere voordelen, namelijk speciale dekkingen die interessant zijn voor jongeren. Bijvoorbeeld: de anticonceptiepil, fysiotherapie, condooms en medische zorg in het buitenland. Zo ben je goedkoop verzekerd voor verschillende aspecten waar jongeren vaak te maken mee hebben. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een basis of aanvullende zorgverzekering af te sluiten, maar dit is afhankelijk van de zorg die je nodig hebt. Als je bijvoorbeeld vaak gaatjes hebt of blessures. Dan raden wij jou aan om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Extra buitenlanddekking voor als je gaat studeren in het buitenland

Als student is de kans groot dat je voor een stage of studie tijdelijk naar het buitenland gaat. Vaak worden de zorgkosten vergoedt tot aan het Nederlands geldende tarief. Is de behandeling in het buitenland duurder, bijvoorbeeld omdat de behandeling plaatsvindt in een privékliniek? Dan worden de kosten voor alleen het Nederlands geldende tarief vergoed. Alle kosten erboven zijn voor je eigen rekening. Als je kiest voor een aanvullende verzekering is de kans groot dat alle kosten wel vergoed worden.

Vergelijk je zorgverzekering hier.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust