Zoek

Waarom injectables behandelingen?

Deel artikel

Gedurende de jaren verandert je gezicht en vermindert de natuurlijke elasticiteit van je huid. Je krijgt last van rimpels, waardoor je gezicht niet meer past bij hoe je je vanbinnen voelt. Met injectables behandelingen kan je het volume in je gezicht herstellen en de rimpels verzachten. Hierdoor kan je weer tevreden zijn over je uiterlijk en je goed voelen in je lichaam.

De woorden injectables, fillers en botox worden vaak door elkaar gebruikt, terwijl ze andere betekenissen en functies hebben. Injectables behandelingen worden uitgevoerd met een injectienaald in de huid. Een filler, een vloeistof om een filler op te lossen of een verlammende stof worden vaak gebruikt bij injectables behandelingen. Een filler wordt gebruikt als vulmiddel en wordt met een injectienaald in de huid aangebracht. Tevens wordt een filler vaak gebruikt om holle wangen meer volume te geven of een rimpel op te vullen. Botox wordt vaak gebruikt bij injectables behandelingen, maar is wat anders dan een filler. De stof botuline toxine type A geeft namelijk geen volume, maar laat de gezichtsspieren verlammen. De huid kan hierdoor niet meer rimpelen, waardoor de huid dus uiteindelijk een stuk gladder wordt. Injectables komen dus voor in de vormen fillers en botuline-toxine.

Een huid met meer volume

Doordat fillers geïnjecteerd worden krijgt de huid meer volume. Fillers zorgen voor een natuurlijk resultaat, waardoor de behandeling geschikt is voor vrijwel elke zone in het gezicht. Een onderhuids gebied worden snel en comfortabel gevuld, waardoor de kans op blauwe plekken heel erg klein is. Een injectables behandeling is niet alleen geschikt voor in het gezicht, maar het is ook effectief bij eventueel volumeverlies en rimpels in decolleté en op handen. Botulinetoxine laat je gezichtsspieren ontspannen. Lijnen op het voorhoofd, rimpels en kraaienpootjes rond je ogen ontstaan doordat de spieren in je gezicht aanspannen. De huid wordt hierdoor in elkaar gedrukt waardoor er een beschadiging ontstaat. Deze behandeling geeft de spieren rust en vermindert de rimpels in je gezicht. Een minder strenge gezichtsuitdrukking met een zachter uiterlijk.

De huidige injectables behandelingen

Een strakke, gladde en stevige huid kan je realiseren met het gebruik van fillers. Er circuleren veel foto’s rond van mislukte avonturen. Laat je dus goed informeren voordat je injectables behandelingen gaat afwegen voor je huid. Fillers hebben natuurlijk een medisch doel. Fillers herstellen de natuurlijke lichaamsvorm na een chirurgische­ ingreep of om de symptomen van aids te bestrijden. De vloeistof van de filler wordt onder de huid gespoten en trekt vocht aan, waardoor het vocht ook vastgehouden wordt. Rimpels worden met behulp van fillers opgevuld. De spierontspanner botulinetoxine type A heeft een ander doel met haar injecties. Het doel van deze behandeling is cosmetisch. Door het aanspannen remmen bepaalde spieren en wordt er een cosmetische verbetering bereikt. Botox wordt vaak gebruikt om migraine of spanningshoofdpijn te behandelen.


Een injectables behandeling kan dus met een filler of door middel van botox. Een filler behandeling is pijnloos. Het resultaat is direct zichtbaar en de effectduur bedraagt ongeveer 6 tot 12 maanden. Een botox behandeling duurt ongeveer 10 minuten. Het resultaat is binnen 2 tot 3 dagen zichtbaar. Het effect blijft 3 tot 6 maanden zichtbaar.

Voel jij je onzeker over je lippen? Lippen opvullen bij Skin + Surgery Clinics behoort ook tot de mogelijkheden!

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust