Zoek

Waarom een onderooglidcorrectie laten uitvoeren?

Deel artikel

Hoe ouder we worden hoe meer onze huid zijn elasticiteit verliest. Je huid wordt minder soepel en veerkrachtig en je oogleden gaan hangen. Ook het bindweefsels dat het vet op zijn plaats houdt verslapt en veroorzaakt de door iedereen zo gevreesde wallen onder de ogen. Deze worden veroorzaakt door het aanwezige vet rond je ogen en je oogkassen. Dit proces is het gevolg van de luchtdruk en het vasthouden van vocht. Tijdens de onderooglidcorrectie wordt vetweefsel verwijderd of in het beste geval op zijn plaats gebracht.

Onderooglidcorrectie bij huidoverschot

In sommige gevallen moet de chirurg alleen maar huidoverschot verwijderen. Dat zorgt voor huidplooien onder je ogen. Bij een gepigmenteerde huid geeft dit vaak donkere vlekken. Hierbij wordt alleen wat huid verwijderd. Te veel huid in je onderooglid kan soms hevige zwellingen veroorzaken. Dat wordt vaak gecombineerd met injecties met een speciale vloeistof. In extreme gevallen zorgen operatief verwijderde zwellingen voor een litteken op de rand van je oogkas. Onderoogleden kunnen als gevolg van ons natuurlijk verouderingsproces sneller verouderen. Te veel huid en de gevreesde wallen onder je ogen zijn daar het rechtstreekse gevolg van. Oedeem of het vasthouden van te veel vocht en allerlei allergieën zijn andere veel voorkomende oorzaken. Extra vocht manifesteert zich het eerst in je oogleden. Huidveroudering en zogenaamde hangwangen hebben een negatieve invloed op je onderoogleden. In sommige gevallen is een milde facelift nodig voor extra ondersteuning en het verkrijgen van een jeugdige uitstraling. Daarom is een onderooglidcorrectie een populaire ingreep.

De ingreep bij uitpuilend vet

Onder de wimpers van je onderooglid maakt de plastische chirurg een insnijding door de huid en de onderliggende spier. Daarna wordt op meerdere plaatsen uitpuilend vet verwijderd. In sommige gevallen wordt tegelijk een kleine reep huid meegenomen. Het litteken net onder je wimpers valt weinig of niet op. Sommige patiënten zijn erg gevoelig, daarom wordt de onderooglidcorrectie uitgevoerd onder beperkte anesthesie. Wanneer er alleen een kleine hoeveelheid uitpuilend vet verwijderd moet worden doet men dit vaak met een kleine insnijding aan de binnenzijde van je ooglid. In vaktermen noemt men dit de transconjunctivale techniek. Deze zorgt voor enkele belangrijke voordelen. Een onderooglid correctie uitgevoerd met deze techniek veroorzaakt geen litteken. Een ander niet te onderschatten voordeel is ongetwijfeld het niet aanraken van de spieren rond de oogleden. Op relatief korte termijn heeft dat dan weer belangrijke voordelen voor het goed functioneren van je onderooglid. Deze transconjunctivale techniek is niet altijd de beste manier om je onderooglid te corrigeren. Ook niet in die gevallen waar er slechts een beperkte hoeveelheid uit moet weggenomen worden.

De ingreep bij een huidoverschot

Wanneer bij je onderooglidcorrectie in de eerste plaats het huidoverschot moet verwijderd worden maakt de plastische chirurg een kleine insnede onder het betrokken ooglid. De huid van de onderliggende spier wordt vervolgens losgemaakt, gedeeltelijk verwijderd en weer strak getrokken. Ook bij deze ingreep kunnen er altijd complicaties optreden. Maar de specialisten op dit gebied zorgen er altijd voor dat dat risico zo laag mogelijk ligt. Wil je toch meer weten hierover? Neem dan eens een kijkje op www.abc-clinic.nl.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust