Zoek

Waardoor wordt de prijs van een koelkast bepaald?

Deel artikel

Je bent op zoek naar een goedkope koelkast, maar wat is nou een goed model, waar je niet te veel voor betaalt? Hoe duur een koelkast is, is afhankelijk van een aantal factoren.

1. Het formaat.

Er zijn kleine tafelmodellen, die zijn uiteraard goedkoper dan een XL Amerikaanse koelkast. Als je single bent heb je waarschijnlijk minder ruimte nodig in je ijskast. Daarom kun je voor een kleiner formaat kiezen.

2. Het design

Als je een bijzondere koelkast wil aanschaffen zal die duurder zijn dan een klassiek model. Er zijn koelkasten die een prachtig ontwerp hebben, en een keuken echt aankleden. Maar als je alleen kijkt naar de essentiële functionaliteit, dan zijn er zeker goedkopere modellen te vinden.

3. Wel of geen No Frost

De No Frost functie op een koelkast houdt in dat er geen sprake meer is van ijsvorming in het vriesvak. Dit betekent dat je deze ook niet hoeft te ontdooien. Vind je ontdooien geen vervelende klus? Dan kun je hier op besparen.

4. Koelregeling

In duurdere modellen kun je vaak de temperatuur en luchtvochtigheid digitaal regelen of je kunt verschillende compartimenten een andere temperatuur laten aannemen. Goedkope koelkasten kun je alleen hoger of lager zetten.

5. Extra’s

Sommige koelkasten hebben allerlei extra’s. Denk aan plateau’s die je helemaal naar je eigen wensen kunt inpassen, een flessenrek en een alarmfunctie voor een te hoge temperatuur. Goedkopere modellen hebben minder extra’s.

Tip: Let op energielabel!

Let wel op dat je een goedkope koelkast niet alleen maar koopt omdat hij niet duur is. Let vooral ook op het energielabel. Een iets duurdere ijskast die in een goede energieklasse valt, zal er uiteindelijk voor zorgen dat je meer geld kunt besparen op je energierekening.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust