Zoek

Waar moet je opletten als je jaloezieën wilt aanschaffen?

Deel artikel

Je kiest de kleur van je raamdecoratie omdat je het goed vind passen bij je interieur. Het zou zonde zijn als je raamdecoratie vies en verkleurd zou worden.
Raamdecoraties zijn kwetsbare producten, dus je moet ze met liefde behandelen om ze lang te kunnen gebruiken. Maar hoe maak je je raamdecoratie schoon?
Het ligt eraan wat voor raamdecoratie voor je raam hebt hangen.

Afstoffen van jaloezieën

Het reinigen van jaloezieën en rolluiken begint met afstoffen. Gebruik een plumeau of stofdoek om vuil en stof van gesloten jaloezieën te verwijderen. Dit kan natuurlijk ook met een stofzuiger. Hiervoor kun je het beste een opzetborstel gebruiken. Schakel de stofzuiger in en laat de opzetborstel lange tijd over de vinnen lopen.

Hoe maak de jaloezieën schoon?

Degenen die regelmatig hun jaloezieën stofzuigen, hebben een lange weg afgelegd. Maar af en toe moet je je jaloezieën echt schoonmaken. Gelukkig is het niet zo moeilijk. De beste manier om luiken en jaloezieën schoon te maken, is door ze eerst af te stoffen. Dan kan je een washandje en afwasmiddel gebruiken om het eigenlijke schoonmaakwerk te doen. Terwijl je de vin tussen je duim en wijsvinger knijpt en schoonveegt, maak je onmiddellijk de onder- en bovenkant schoon. je jaloezieën zullen in een mum van tijd prachtig glanzen.

Tip: Maak rolluiken en jaloezieën een keer per maand goed schoon. Hierdoor worden de jaloezieën niet vuil en zijn ze veel gemakkelijker schoon te maken.

Welk wasmiddel gebruiken je om jaloezieën schoon te maken?

Jaloezieën zijn eenvoudig te reinigen met allesreinigers en reinigingsmiddelen. Doe dit altijd eerst met een doek, als je allesreiniger direct op de jaloezieën sproeit, kunnen deze beschadigen. Heb je extra glanzende jaloezieën nodig, wasverzachter werkt ook. Wasverzachters houden de jaloezieën mooi glanzend en verminderen de aanslag op de lamellen.

Hoe maak je houten jaloezieën schoon?

Je zou niet moeten beginnen met een emmer vol water bij het schoonmaken van je houten jaloezieën. Je hebt het niet nodig! Wel is het verstandig om op je waterverbruik te letten, zeker als je jaloezieën en rolluiken van hout zijn. Het kan worden bevochtigd, maar het is beter om dit niet te doen. Het is vervelend als houten latten in het water gaan bewegen. Dat is heel jammer, zeker als het om op maat gemaakte houten jaloezieën gaat. Goed borstelen, maar wees voorzichtig met water. Dan komt alles goed!

Bekijk alle jaloezieën op maat van jaloezieënexpert

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust