Zoek

Vragen over inktcartridges en tonercartridges van inktaanbieding.nl

Deel artikel

Misschien heb jij thuis wel een printer staan. Als je toners of cartridges op zijn is het altijd weer zoeken waar jij de voordeligste aanbiedingen kunt vinden voor het vervangen of bijvullen van je inktpatronen. In deze blog leggen we een aantal veelgestelde vragen uit en geven we informatie over de service die inktaanbieding.nl jou te bieden heeft.

Wat is het verschil tussen een inktcartridge en een tonercartridge?

Een inktcartridge (inktpatroon, cartridge, inkjet) is geschikt voor inkjetprinters en drukt af met vloeibare inkt. Een tonercartridge (toner, lasertoner, tonercassette) is geschikt voor laserprinters en gebruikt poeder om te printen. Een laserprinter maakt gebruik van lasertechniek en is vooral geschikt als je veel print, bijvoorbeeld voor zakelijk gebruik. Vanaf 250 tekst- en illustratie-afdrukken per maand kan een laserprinter al voordeliger zijn dan een inkjetprinter.

Wat is een compatible inkt- of tonercartridge?

Een compatible inkt- of tonercartridge is een vervangende of alternatieve cartridge die wordt gebruikt in plaats van het originele merkproduct. Een compatible cartridge wordt in de volksmond ook wel huismerk, alternatief, imitatie of namaak genoemd, alhoewel deze naam niet altijd juist is (zie ook het antwoord op de volgende vraag).

Levert inktaanbieding.nl namaakcartridges?

Deels, inktaanbieding.nl levert alternatieve en compatible cartridges, maar geen namaakcartridges. We leggen het graag even uit. Voor bijna elke cartridge van een merkfabrikant bestaat tegenwoordig een alternatief. In de volksmond wordt dit ook wel ‘namaak cartridge’ genoemd. Eigenlijk is ‘namaak’ geen goed woord. Bij inktaanbieding.nl vind je namelijk cartridges van het huismerk. Onze leverancier ontwerpt en produceert deze cartridges zelf. Hij maakt dus geen letterlijke kopieën van deze merkcartridges. Je kunt de Ninestar cartridges gebruiken in de printers van grote merkfabrikanten zoals HP, Canon, Dell, Brother, Samsung, Xerox, Epson, Kyocera en OKI. Voor elke cartridge die onze leverancier ontwikkelt, vraagt hij een eigen patent aan. Elke cartridge is dus een eigen ontwikkeling en respecteert het intellectuele eigendom van de grote merkfabrikanten. De processen van onze fabrikant zijn bovendien ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd, wat betekent dat ze voldoen aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit en milieu. Onze cartridges zijn dus geen kopieën of namaak, maar je krijgt wel een kwalitatief product dat bovendien goedkoper is.

Waarom vind ik bij inktaanbieding.nl nog geen cartridge voor mijn nieuwe printer?

Voor een nieuw model printer ontwikkelen de merkfabrikanten vaak een compleet nieuwe cartridge. Dat is jammer, want zo zijn je oude cartridges meteen onbruikbaar. Onze leverancier doet zijn best om je binnen één jaar na verschijning van een nieuwe printer een alternatieve cartridge te kunnen bieden, door een eigen cartridge te ontwerpen en te produceren die in je nieuwe printer werkt. Soms lukt dat zelfs sneller.

Vervalt mijn printer garantie als ik een compatible cartridge of toner gebruik?

Nee, is het enige juiste antwoord op deze vraag. Hoewel printerfabrikanten graag roepen dat dit wel zo is, heeft iedereen het recht om te kiezen welke cartridges of toner hij koopt voor zijn printer. Dit is bijvoorbeeld ook vastgelegd door ETIRA, de Europese Toner & Inkjet Remanufacturers Associatie.

Wat is het verschil tussen cartridges met of zonder chip?

Vaak zijn inktpatronen en toners voorzien van een chip. Deze chip communiceert met de printer en geeft bijvoorbeeld aan hoeveel inkt of toner er nog in het reservoir zit. Sommige printers werken alleen als de cartridge voorzien is van een chip.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust