Zoek

Voorkom verslapen en gebruik een wekker

Deel artikel

Het is ons allemaal weleens overkomen dat we ergens te laat aankomen, omdat we ons verslapen hebben. Dit is natuurlijk ontzettend vervelend, vanwege het feit dat anderen op je hebben moeten wachten, maar ook omdat je je in deze gevallen extra hebt moeten haasten en je niet in alle rust klaar hebt kunnen maken voor je afspraak. De oplossing ligt voor de hand, namelijk het zetten van de wekker. Er zijn echter honderden verschillende soorten wekkers en de een werkt nu eenmaal beter voor een persoon dan de andere. Het is dan ook goed om vooraf te bedenken wat het beste bij jou past en wat het hoofddoel van het gebruik van jouw wekker is.

Iedereen heeft zijn of haar voorkeur met betrekking tot het wakker worden

Opstaan en wakker worden is lang niet voor iedereen even gemakkelijk. Sommige mensen hebben minder routine en een afwisselend ritme met betrekking tot slaap- en werktijden. Een wekker is dan ook vaak essentieel, om ervoor te zorgen dat de slaappatronen zoveel mogelijk gehandhaafd worden en je niet de hele dag in bed blijft liggen. Een hard alarm is echter niet voor iedereen de meest ideale manier om wakker te worden. Een reactie op een hard en schel geluid kan in een reflex namelijk zijn dat je deze direct uitzet, waarna je gewoon weer verder slaapt. Misschien wil jij iets subtieler wakker gemaakt worden met bijvoorbeeld je favoriete muziek of het nieuws op de radio. Een radiowekker is in dit geval een goed alternatief, zodat je rustig met een muziekje of het nieuws van de dag aan jouw dag kan beginnen.

De wekker is behoorlijk doorontwikkeld en er is ontelbaar aantal varianten beschikbaar

Wekkers zijn behoorlijk doorontwikkeld de afgelopen jaren en zijn dan ook verkrijgbaar in tal verschillende soorten designs. Voorheen was de wekker vooral gefocust op een hard geluid om je wakker te maken, maar tegenwoordig zijn er ook wekkers beschikbaar die met licht werken en je op een subtiele wanneer uit je slaap kunnen wekken door de lichtinval van een opkomende zon na te bootsen. Ook met betrekking tot de tijdsweergave en de display is er genoeg te kiezen, zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een wekker met een wijzerplaat of een digitale wekker met een 12- of 24uurs aanduiding. Een radio controlled wekker loopt altijd op de juiste tijd dankzij verbinding met de atoomklok in Frankfurt. Ook extra informatie is ingebouwd in de display van sommige wekkers, je kan hierbij denken aan bijvoorbeeld de dag van de week, de datum, het aantal secondes en zelfs de temperatuur.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust