Zoek

Voordelen foto op dibond afdrukken

Deel artikel

Stel, je hebt een prachtige foto gemaakt en zou deze graag in groot formaat in je woonkamer ophangen. Dan kun je ervoor kiezen de foto af te drukken op acrylglas, canvas, forex of onder meer dibond. In dit artikel lees je meer over het laatstgenoemde materiaal dat naast voor wanddecoratie en fotopanelen ook veel gebruikt wordt voor gevelborden, wandbeplating en reclameborden.

Wat is dibond precies?

Dibond is een veelzijdig gebruikt plaatmateriaal, maar wat is het precies? Dibond wordt ook wel eens een aluminium sandwich genoemd. Dit komt doordat dibond bestaat uit twee lichte aluminium platen met een polyethyleen kernlaag ertussen. Het materiaal is licht van gewicht, sterk en bestand tegen zonlicht en vocht. Daardoor gaat het jarenlang mee. Daarbij kan dibond bedrukt, gebogen, gelakt, gespoten en gezaagd worden. Dat maakt dibond tot een product dat vele toepassingen kent en zowel binnen als buiten ingezet wordt. 


Van reclamebord tot woondecoratie

Doordat dibond platen op veel manieren bewerkt kunnen worden, zie je dit materiaal op uiteenlopende locaties gebruikt worden. Ondernemers gebruiken dibond bijvoorbeeld veel voor reclameborden, gevelpanelen, displays en beurswanden. Het materiaal laat zich heel mooi bedrukken en dat geldt ook nog eens voor beide zijden. Dibond kan verder afgewerkt worden op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met een glanzende, matte of transparante beschermlaag.

Foto op dibond

Doordat dibond zich haarscherp laat bedrukken is dit materiaal heel erg geschikt als woondecoratie. De uitstraling van een foto op dibond is strak en modern. Doordat het materiaal weerbestendig is en goed tegen vocht kan, kun je een foto op dibond ook erg goed in je tuin of badkamer ophangen. Wanneer je een foto afdrukt op dit materiaal blijven de kleuren bovendien helder dankzij het gladde oppervlak. Daarbij is de spiegeling minimaal in vergelijking met een foto op glas afdrukken bijvoorbeeld.


Foto op brushed dibond

Spreekt de moderne, strakke look van dibond je net iets minder aan? Dan kun je ook nog kiezen voor een afbeelding of foto op brushed dibond. Brushed dibond heeft een geschuurde afwerking en daardoor een matte look. Dit geeft brushed dibond platen een robuust karakter en industriële uitstraling. Ook voor afbeeldingen in zwart wit is dit een heel passend materiaal. Met dibond als ondergrond kun je dan ook heel veel kanten op. Dit geldt voor de uitstraling maar ook zeker de toepassing. Of je nu op zoek bent naar een kwalitatief gevelbord of een prachtige woondecoratie, dibond kan zomaar eens het perfecte materiaal zijn.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust