Zoek

Voorbereidingen treffen voor een rondreis door zuid Amerika

Deel artikel

Rondreis door Zuid Amerika

Een rondreis door Zuid Amerika kan een prachtige en avontuurlijke ervaring worden. Het zal ook zeker een investering worden. Maar een investering die uiteraard de moeite waard is. Er komt veel kijken bij zo een reis. Wat bereid je voor?

Kosten

Ten eerste is het zeer belangrijk om jouw budget te bepalen. Je kijkt niet alleen naar het budget voor de vliegreis en de hotels. Je kijkt ook naar de kosten voor het vervoer, eten, drinken, excursies en overige zaken zoals extra kosten voor eventuele noodgevallen en fooien. Dit als je besluit om een individuele rondreis door Zuid Amerika te gaan maken. Ga je rondreizen met een bus, trein, huurauto of binnenlandse vlucht? Of wil je liever mee met een vooraf georganiseerde groepsrondreis. Dat laatste heeft voordelen omdat bijna alle kosten zijn inbegrepen. Vaak zijn fooien, bepaalde maaltijden en extra optionele excursies exclusief. Ook dan is het verstandig om te bepalen wat voor extra’s aan geld je mee moet nemen op reis. Kijk goed naar de lokale valuta per land en of je in het bezit moet zijn van een creditcard. Bij sommige landen kun je hotels niet betalen zonder een (prepaid) creditcard. Ook bij autohuur wordt meestal een creditcard als borg vereist.

Reistijd

Verder kun je per bestemming de beste reistijd bepalen. Veel landen in Zuid Amerika hebben een regentijd en droge periode. In sommige jaargetijden kan het in de Andes een stuk kouder zijn of loop je de extreme hitte tegemoet in lager gelegen gebieden. Je kunt vooraf altijd informeren bij een reisorganisatie of op internet wat de meest geschikte reistijd is voor de bestemming om extreme weersomstandigheden te vermijden.

Veiligheid

Bepaal of jouw bestemmingen tijdens je rondreis veilig zijn om als toerist te bezoeken. Vermijd gevaarlijke gebieden en regio’s. Zuid-Amerika heeft nogal een onveilige reputatie. Denk aan drugsbendes en criminaliteit. Speel hier goed op in. Loop niet in de avonden over straat met dure smartphones en houdt je camera uit het zicht. Verder bezoek je geen conflict landen als Venezuela waar nu een economische crisis heerst samen met gebrek aan voedsel. Uiteraard is de kans groot dat jou niks overkomt mits je jezelf aan het reisadvies houdt.

Check visum en vaccinaties

In alle Zuid Amerikaanse landen zijn Nederlanders zonder visum toelaatbaar als je deze maximaal 90 of 180 dagen bezoekt. Echter moet je jezelf wel goed voorbereiden op eventuele reisvaccinaties. In Zuid-Amerika komt onder andere Malaria voor, gele koorts, dengue en Hepatitis. Dit is ook afhankelijk van de gebieden die je gaat bezoeken. De meeste landen verplichten geen vaccinaties. Het is meer voor je eigen veiligheid. Haal de vaccinaties enkele weken voor vertrek bij de GGD.

Inspiratie opdoen over populaire bestemmingen

Als je naar Zuid-Amerika gaat is het fijn om de landen en plaatsen te bezoeken die veel indrukwekkende toeristische trekpleisters hebben. Denk aan Peru en het wereldberoemde mystieke Machu Picchu. Een oude Incastad in een bijzonder berggebied. Denk verder nog aan de prachtige regenwouden van de Braziliaanse Amazone, de mooie stad Rio de Janeiro en haar stranden en indrukwekkende surrealistische zoutvlaktes van Bolivia. Zuid-Amerika is beroemd om de mooie Andes en groene regenwouden. De Andes is ruig berggebied met bijzondere flora en fauna zoals de lama en de condor. De Spaanstalige landen zijn swingend en kleurrijk. Denk aan mooie stranden, oerwoud, bergen, luxe resorts, indrukwekkende kleurrijke steden en samba muziek. Zuid-Amerika heeft alles waar de liefhebber van reizen over droomt. Online inspiratie opdoen in blogs en magazines over populaire bestemmingen hoort zeker bij een goede voorbereiding en het uitstippelen van je rondreis.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust