Search

Vissen op karper met pellets

Deel artikel

Voor het vissen op karper wordt vaak gebruik gemaakt van boilies. Deze harde deegballetjes hebben een krokante buitenlaag, wat het voor andere vissoorten vaak lastig maakt te azen. Toch zijn er ook andere soorten aas waarmee je de karper aan de haak kunt slaan. Denk bijvoorbeeld aan de pellets. In dit artikel lees je waarom deze kleine korrels zo geschikt zijn voor het vissen op karper.

Wat maakt pellets een geschikt aas

Het is aan te raden zo nu en dan af te wisselen tussen verschillende soorten karperaas. Elk water heeft namelijk zijn eigen karpers en deze hebben elk hun eigen voorkeuren. Door regelmatig af te wisselen, leer je deze voorkeuren kennen en daar doe je jouw voordeel weer mee. Naast boilies zijn ook de pellets erg populair in de karpervisserij. Het meest bekende karperaas voor het vissen op karper zijn de halibut pellets. Deze worden gemaakt uit heilbot voer, visolie en vismeel. De combinatie zorgt voor een sterke geur, welke de karpers enorm aantrekt. Dit karperaas is net als boilies te koop in verschillende afmetingen. Sommige zijn geschikt als voorvoer, andere zijn beter geschikt als aas bij je haak. Pellets zijn vaak moeilijk aan je haak te rijgen, daarom zijn er ook pellets met gat verkrijgbaar. Deze rijg je eenvoudig aan je haak, zonder dat de pellet uit elkaar brokkelt. Het karperaas lost langzaam op in het water. Hoe snel dit gaat is afhankelijk van de pellet. Het is dan ook raadzaam om thuis de pellet eerst uit te testen. Zo weet je tijdens het vissen wanneer je een nieuwe pellet aan je haak dient te rijgen.

Waar koop je het karperaas

Pellets kopen kun je eenvoudig online doen. Er zijn verschillende webshops, die gespecialiseerd zijn in karperaas. De pellets zijn te koop in verschillende afmetingen en verschillende smaken. Het beste is een dit karperaas te kopen van hoge kwaliteit. Deze lossen vaak minder snel op, maar hebben wel een hoge aantrekkingskracht. Let er ook op dat de pellets vers zijn. Op die manier wordt het geurspoor van de pellet nog beter door het water verspreid. De pellets van het merk Coppens zijn een uitstekende keuze om te vissen op karper. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en smaken en met of zonder voorgeboord gat. De Coppens pellets zijn erg voedzaam en bevatten de noodzakelijke voedingsstoffen voor de vis. Schadelijke conserveringsmiddelen worden niet toegevoegd en daarmee blijft de gezonde vispopulatie in de wateren bestaan. Een goede keuze dus! 

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust