Search

Vinden van de juiste jachtmakelaar

Deel artikel

Ben je van plan om op korte termijn je huidige boot te verkopen en vervolgens een nieuwe boot te kopen. Dan is het verstandig om nog wat extra expertise in te schakelen van bijvoorbeeld Jachtmakelaardij Kappers en op zoek te gaan naar een jachtmakelaar. We geven in dit artikel een aantal tips waar je op moet letten bij het kiezen van een jachtmakelaar.

Makelaarscourtage die wordt gerekend

De makelaarscourtage kan een belangrijke factor zijn in je keuze voor de makelaar. Een jachtmakelaar kan zijn eigen courtage bepalen. Dit kan gaan om een vast bedrag of een percentage van de verkoopprijs. Dit laatste komt het vaakst voor en kan soms ook wel oplopen tot een courtage van 6%. Dit heeft vaak te maken met een uitgebreidere dienstverlening, zoals een eigen ligplaats in verkoophaven. Kijk daarom ook goed of de makelaarscourtage representatief is voor de dienstverlening die je hierbij krijgt anders is het beter om een andere jachtmakelaar te kiezen.

De juiste promotie

Wanneer jouw boot bij de jachtmakelaar in de verkoophaven ligt ben je nog niet klaar met de promotie. De jachtmakelaar kan uiteraard met zijn eigen netwerk en bezoekers in de verkoophaven de boot gemakkelijk onder de aandacht brengen. Alleen daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden om de boot snel te kunnen verkopen. Dit begint met het beschikbaar maken van extra budget zodat bijvoorbeeld ook online op de meest bekende verkoopsites de boot zichtbaar is.

Boot inruilen

Als je tevens op zoek bent naar een nieuwe boot, kun je wellicht de boot ook inzetten als ruilmateriaal of alvast bij de jachtmakelaar een optie tot koop bedwingen op een boot, zodat je deze gelijk kunt kopen zodra je jouw eigen boot hebt kunnen verkopen.

No cure no pay

Het kan uiteraard ook wel eens voorkomen dat de boot niet wordt verkocht door de makelaar. Dan is het wel handig om te weten dat de jachtmakelaar wel een no cure no pay regeling heeft. Uiteraard kan het dat je een kleine bijdrage moet betalen voor de tijd dat de boot in verkoophaven heeft gelegen, maar dat verder in ieder geval niks betaald hoeft te worden.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust