Zoek

Vijf punten waarop je moet letten bij het kopen van een scootmobiel

Deel artikel

Een scootmobiel kopen klinkt makkelijker dan het is. Je hebt namelijk een erg uitgebreid assortiment om uit te kiezen, wat je keuze niet per se gemakkelijker maakt. Scootmobielen kunnen over functies beschikken, waarbij je nog niet eens hebt stilgestaan. Waar moet je nu in ieder geval op letten, wanneer je een scootmobiel gaat kopen? Dit artikel zal op deze vraag antwoord proberen te geven.

Let op de hoeveelheid wielen

Bij een scootmobiel kun je kiezen uit drie, vier of vijf wielen. Je zou kunnen zeggen dat vier of vijf wielen een scootmobiel stabieler maken dan een wagen met slechts drie wielen. Dit is echter een misverstand. Het enige verschil dat het aantal wielen maakt, is de wendbaarheid van je scootmobiel. Een scootmobiel met meerdere wielen heeft een grotere draaicirkel dan ene met slechts drie wielen. Bedenk je dus waar je de scootmobiel gaat gebruiken. Gebruik je de scootmobiel vooral thuis of heb je weinig ruimte om hem te parkeren, dan zijn drie wielen beter dan vier.

Comfortabel

Een scootmobiel moet bovenal comfortabel zitten. Rijd je er langere stukken mee of heb je rugklachten, dan is een comfortabele zitting een vereiste. Hierbij is zowel de ondersteuning van de zitting als de vering hiervan van belang. Deze aspecten ervaar je het beste door een proefritje met de scootmobiel te maken. 

Wat is de actieradius?

Bij actieradius denk je meer aan de te rijden kilometers van een auto op een tank benzine, maar ook een scootmobiel heeft een actieradius. Bedenk dus goed waarvoor je de scootmobiel nodig hebt en hoe ver deze locaties liggen van jouw huis. Dit bepaalt de actieradius die jouw wagen moet hebben.

Snelheid van de scootmobiel

Gebruik je de scootmobiel om je over grote afstanden te verplaatsen, dan wil je waarschijnlijk een hogere snelheid in je wagen dan wanneer je deze alleen gebruikt om naar de supermarkt te gaan.

Moet de scootmobiel opgevouwen worden?

Wanneer je jouw scootmobiel in een auto of trein moet kunnen meenemen, is het handig om deze te kunnen opvouwen. Er bestaan namelijk opvouwbare of demontabele scootmobielen. Let hierbij wel op dat deze scootmobielen over het algemeen een lagere actieradius hebben. 

Op zoek naar een geschikte scootmobiel? Bij Scootmobiel Comfortabel heb je de keuze uit diverse stabiele scootmobielen. Ook kan je bij hen terecht voor advies op maat.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust