Zoek

Verzekeringen die je zou moeten overwegen om af te sluiten

Deel artikel

Het afsluiten van een verzekering kan soms erg handig zijn. Zo kan het je in vervelende situaties veel geld besparen. Wel moet je goed nadenken of het echt nodig is, anders ben je ook veel geld kwijt aan het betalen van premie terwijl dit niet perse nodig is. Denk daarom goed na of een verzekering wel of niet handig zou kunnen zijn. Hieronder staan een aantal opties op een rij.

Een autoverzekering

Het verzekeren van je auto is verplicht in Nederland. Zonder WA verzekering mag je de weg niet op. Een WA verzekering zorgt ervoor dat je verzekerd bent als jij schade aanricht bij een ander. Het is niet zo dat je dan verzekerd bent als je ook schade bij jezelf hebt aangericht, de kosten die je hiermee hebt gemaakt zul je zelf moeten betalen. Dit kun je voorkomen door te kiezen voor een aanvullende verzekering. Dit kan all risk zijn, dan ben je voor alles wat er met je auto kan gebeuren verzekerd. Zowel schade die je zelf maakt, als schade die bijvoorbeeld ontstaat door storm.

Verzekeringen voor in huis

Ook als je een eigen huis hebt kan het fijn zijn om een verzekering af te sluiten. Deze kan ervoor zorgen dat je minder zorgen hebt en als er iets kapot gaat je dit zeker kan laten reparen. Zo zou het kunnen gebeuren dat er brand uitbreekt in je huis. Om er voor te zorgen dat er een brandweer komt die alles blust en jij vervolgens zelf niet alle schade hoeft te betalen zou een brandverzekering erg handig zijn. Je betaalt dan wel maandelijks een vast bedrag, maar uiteindelijk win je hier veel geld mee als er wel echt wat gebeurd.

Het zou ook kunnen dat je huis schade oploopt tijdens een storm. Dit kan super vervelend zijn en dan is het fijn als je een woonverzekering hebt. De kans dat er met een storm een boom op je huis valt is misschien niet heel groot, maar het is zeker niet onmogelijk. Ga daarom na of het in jouw situatie zou kunnen en of je er wat aan wilt doen.

Persoonlijke verzekeringen

Er zijn ook verschillende persoonlijke verzekeringen. Zo heb je natuurlijk de verplichte zorgverzekering die je moet afsluiten. Hier kun je vaak nog veel aan toevoegen en aan verminderen. Het kan fijn zijn om goed verzekerd te zijn als je weet dat je regelmatig zorg nodig hebt. Heb je dat nou echt niet dan hoef je een minder compleet pakket te kiezen. Zo is zelfs de tandarts een optie die je wel of niet zou kunnen kiezen.

Vergelijk verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar

Als je weet wat voor soort verzekeringen je wilt afsluiten is het belangrijk dat je gaat kijken bij welke verzekeringsmaatschappij dit het beste kan. Behalve verschil in kosten zitten er vaak ook andere voorwaarden aan. Ook is er verschil in de service die een verzekeringsmaatschappij biedt. Belangrijk is dat je al deze verschillende opties met elkaar vergelijkt. Uiteindelijk zul je dan bij de beste keuze voor jou uitkomen. Vergeet ook nooit om de kleine lettertjes te lezen!

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust