Zoek

Veilig en gezond aan het werk blijven

Deel artikel

Sommige mensen zijn vatbaar om ziek te worden, anderen lopen wellicht wat minder risico. Maar het is altijd belangrijk dat je veilig aan het werk kunt blijven en ook fit en gezond blijft. Daar kunnen we gelukkig samen ook wat aan bijdragen. Misschien ben je wel werkzaam als schoonheidsspecialist of kom jij er wel eens, dan is het belangrijk dat je denkt aan je eigen gezondheid en die van anderen. Contactberoepen moeten bijvoorbeeld mondkapjes dragen, dus wanneer je zoekt op mondkapjes schoonheidsspecialist, dan zie je dat het daar ook verplicht is. Anderhalve meter afstand houden is lastig bij sommige beroepen.

Hygiëne en veiligheid

Tijdens het werken is hygiëne altijd van belang. Vaak de handen wassen, afstand houden, handschoenen dragen, mondkapjes gebruiken en met steriel materiaal werken. Als je net een klant hebt behandeld dan is het belangrijk om alle extra goed schoon te maken zodat de besmettingskansen kleiner worden. Hoe meer je met mensen in aanraking komt, hoe groter de kans dat je bepaalde virussen met je mee kunt dragen en door kunt geven. Daarom is handen wassen en ontsmetten voor ieder beroep van groot belang.

Werk aan je gezondheid

Voldoende bewegen, gezond eten en voldoende rust is van groot belang om gezond te leven. Maar ook ontspanning hoort er natuurlijk bij. Voor de één is dat een wandeling in de natuur, voor de ander een filmpje kijken. Waar het om gaat is dat je je er goed bij voelt en dat je even tot rust kunt komen na een lange dag werken bijvoorbeeld. Ritme is ook fijn in het leven en structuur, je lichaam went er aan en zal zelf aangeven wanneer het tijd is om te gaan slapen en je wordt ook een vaste tijd wakker. De biologische klok is wat veel mensen erg prettig vinden en dat draagt bij aan gezond leven.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust