Zoek

Van een verslaving afkomen

Deel artikel

Een verslaving is een lastig probleem waar veel mensen niet van af kunnen komen. De moeilijkste stap is voor velen dan ook om te erkennen dat ze in de problemen zitten. Of het nou gaat om een seksverslaving, gameverslaving of alcoholverslaving: er is altijd hulp beschikbaar. Een verslaving is over het algemeen een langdurende aandoening die lastig is om te erkennen. Wanneer je vroeg in de stages een verslaving kan erkennen, dan is de kans groter om deze te overwinnen. Wanneer dit langer voortduurt, wordt het lastiger om te stoppen.

Detoxen

Wanneer je hulp hebt gevraagd, moet je een intakegesprek voeren. Hierna is detoxen de tweede stap. Hierbij wordt je lichaam als het ware ontgift van het spul waaraan je verslaafd bent. Deze periode kan enkele weken duren, maar is enorm belangrijk.

Stappenplan

Na een ontgifting kan bekeken worden hoe de behandeling van je verslaving er verder uit kan komen te zien. Natuurlijk heeft de verslaving een bepaalde schade gehad aan je gezondheid en dit is belangrijk om te bekijken. Verder moet er alles aan worden gedaan om een terugval te voorkomen. Zo wordt er in veel klinieken gewerkt met het Twaalf Stappen Minnesote Model, waarin de verslaafde in verschillende stappen in het reine komt met zichzelf.

Tijdens het genezen van een verslaving is het belangrijk om steun te krijgen waar dit nodig is. Van een verslaving afkomen is voor niemand makkelijk en daarom is de juiste hulp een ware steun in de rug. Heb jij een verslaving waar je vanaf wilt? Neem dan een kijkje bij Connection SGGZ en zie wat ze voor jou kunnen betekenen.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust