Zoek

Vakantie met boot in Nederland boeken? Bekijk deze leuke tips!

Deel artikel

Wil je een vakantie met boot in Nederland boeken? Wat een gaaf idee! Wellicht heb je zelf een boot of ben je juist op zoek naar een leuke camping of vakantiepark waar je een gezellig huisje met sloep kunt huren. Wat de reden ook mag zijn; een vakantie met boot in Nederland is één van de leukste opties voor een vakantie in eigen land! Vaar eindeloos over de Friese Meren, ontdek de provincie Zeeland of dobber lekker langs schitterende boerderijen in Giethoorn. In dit blog deel ik 4 leuke tips voor een bootvakantie in Nederland.

Vakantiehuis met aanlegsteiger

Heb je zelf een boot en wil je deze graag meenemen tijdens jouw vakantie? Dan biedt een vakantiehuis met aanlegsteiger uitkomst. Hier kun je gemakkelijk jouw boot(je) aanmeren, waardoor je deze altijd bij de hand hebt. En het leuke is; in Nederland worden er steeds meer huisjes met privé steiger aangeboden. De meeste vind je in Friesland, maar ook in Zeeland, Overijssel en Noord-Holland kun je prima terecht. Voor een uitgebreid overzicht van luxe en goedkope vakantiehuizen met aanlegsteiger kun je het beste een kijkje nemen op Galekkeropvakantie.nl. Hier vind je per provincie een geselecteerd aantal huisjes voor 2 tot 10 personen.

Huisje aan het water met boot

Of je nou zelf een boot hebt of het liefst ergens een boot wilt huren; een huisje aan het water is een absoluut een groot pluspunt als je lekker wilt varen. Naast het feit dat je vanuit je vakantiehuisje zo de boot inspringt is het heerlijk vertoeven als je een mooi uitzicht op het water hebt. Dit geeft vaak een speciale beleving! Als je wilt kunt je er zelfs voor kiezen om een woonboot te boeken of te overnachten in een luxe wellness huisje. Lijkt dit je iets? Dan zijn de vakantiehuisjes op Tusken de Marren en RCN-park de Schotsman zeker de moeite waard.

Vakantie met boot in Nederland op een camping met jachthaven

Houd je van kamperen? Een andere leuke optie voor een vakantie met boot in Nederland is om op zoek te gaan naar een camping met jachthaven. Op deze manier heb je het beste van beide werelden. Enerzijds sta je lekker met je tent, camper of caravan op een gezellige camping. Anderzijds heb je een jachthaven bij de hand waar je gemakkelijk jouw eigen boot kunt aanmeren of een bootje kunt huren. Perfect toch? Mijn persoonlijke aanraders voor een camping met jachthaven in Nederland zijn vakantiepark de Kuilart in Friesland en Camping de Paardekreek in Zeeland.

Bootvakantie in Giethoorn

Als laatste tip voor een vakantie met boot in Nederland, kun je een huisje met (elektrische) sloep huren in het pittoreske Giethoorn. Vaar onder historische bruggetjes door, aanschouw de luxe boerderijen en geniet van het prachtige landschap. Giethoorn en omgeving is echt een schitterende omgeving om lekker met de boot rond te varen. Vermijd overigens wel het hoogseizoen, want dan kan het hier ontzettend druk worden. Met name toeristen uit China, Japan en Korea vinden Giethoorn helemaal geweldig! Als ze eenmaal foto’s aan het maken zijn, houden ze niet meer op.

Waar ga jij een vakantie met boot in Nederland boeken?

En… Weet jij al waar je een vakantie met boot in Nederland gaat boeken? Kies je voor een vakantiehuis met aanlegsteiger in Friesland, huur je een bootje in Giethoorn of kies jij voor een staanplaats op een camping met jachthaven? Waar je ook voor kiest; ik wens je alvast super veel plezier tijdens jouw bootvakantie in Nederland. Geniet van al het moois dat het Nederlandse waterlandschap te bieden heeft.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust