Zoek

Tuintrends 2020

Deel artikel

Naast alle woontrends en fashiontrends voor 2020 zijn nu ook de tuintrends bekent. De tuintrends voor 2020 zijn onderverdeeld in drie categorieën. Inner Retreat, Blended Cultures en Strees Savage. Dit zijn drie voorbeeldtuinen die laten zien dat duurzaamheid en watervriendelijkheid ook vormgegeven kunnen worden in jouw tuin. Door het plaatsen van goede afvoersystemen zal het overtollig regenwater wat voorheen plassen veroorzaakte goed kunnen afvoeren waardoor dit niet op de tegels zal blijven liggen wat een rustgevend effect geeft. Daarnaast is er volop ruimte voor groen zodat je tuin weer vogel, vlinder en insect vriendelijk wordt. Ook wordt er gekeken naar hergebruik, het wordt steeds belangrijker dat we ons richten op het milieu en vooral daarbij duurzaamheid.

Genoeg keuze en inspiratie dus voor jouw tuin. Benieuwd wat voor mogelijkheden er bij jou in de buurt zijn? Kijk dan eens om jouw tuin aan te leggen in Breda.

Voor de Inner Retreat tuin staat vooral rust en eenheid voorop. Dit kan gecreëerd worden door middel van een houten vlonder. Daarnaast zullen er geen heftige kleuren of veemde vormen worden aangetroffen. Er zal veel gebruik worden gemaakt van rechthoekige vormen in de tuin. Door het plaatsen van een vlonder in de tuin kan tijdens een regenbui het water makkelijk wegvloeien door de openingen van de vlonder.

Doordat de digitale wereld steeds meer effect op ons heeft hebben wij als mensen de neiging om vooral met gelijkgestemden op te trekken. De blended cultures wil deze grenzen laten vervagen. In deze tuinen zal je dus een mix aantreffen van verschillende soorten materialen, werelden en culturen. Zo wordt er gebruik gemaakt van felle kleuren en exotische planten. Exotische planten zijn aantrekkelijk voor vlinders, vogels en insecten. Het regenwater zal voornamelijk opgevangen worden in regentonnen.

Als laatste trend hebben we street savage die zal alles zijn behalve een perfect plaatje. Op de grond zal halfverharding aangelegd worden dat geeft een streetlook aan je tuin, maar kan het regenwater wel direct in de bodem zakken. Planten zullen voornamelijk in potten staan met vrolijke kleuren wat voor bestuivers een feestje is.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust