Zoek

Top 5 gezelschapsspelen voor op reis

Deel artikel

Ben jij op zoek naar een aantal leuke bordspellen voor jou en jouw gezin? Dan hebben we hier een ideale lijst samengesteld aan partyspellen die handig zijn om mee te nemen op reis. Wanneer je op reis bent, wil je tijd met elkaar besteden. Het liefst wil je niet worden afgeleid door een digitaal scherm. Wanneer jullie tijdens de avond op zoek zijn naar een leuke bezigheid, dan zijn spellen altijd een goed idee. In deze lijst vind je 5 tips voor leuke gezelschapsspellen om mee te nemen op reis.

1. What Do You Meme?

De Memes zijn niet meer weg te denken uit de wereld. De droge humor is een garantie voor veel gelach. Ook het kaartspel What Do You Meme valt hieronder. Voor dit spel heb je minimaal 3 en maximaal 20 spelers nodig. Het doel van het spel is om de leukste Meme samen te stellen. Deze wordt door de jury uitgekozen. Het voordeel van dit spel is dat het bij wijze van mogelijk is om na één ronde al te stoppen. Ideaal voor tussendoor dus.

2. Dixit

Wanneer jouw groep een mengelmoes van jong en oud is, dan is Dixit een uitstekende keuze. Dit spel is namelijk leuk voor alle leeftijden en is ideaal om jouw fantasie te prikkelen. Aan de hand van fantasierijke illustraties worden raadsels opgelost. Het spel is al te spelen vanaf 7 jaar en een speelronde duurt ongeveer 30 tot 60 minuten.

3. 30 seconds

Ondanks dat 30 seconde een bordspel is, is het echt de moeite waard om mee te nemen op reis. De druk van de tijd, het teamwork en de soms lastige vragen zorgen altijd voor onvergetelijke momenten. Voor meer leuke bordspellen, ga je naar Koning Bordspel.

4. Halli Galli

Dit klassieke spel hebben vele in de kast liggen. Het spel is voorzien van een kaartspel. Iedere kaart heeft afbeeldingen van fruit erop staan. De een heeft er maar één en de ander heeft er 5. Het doel is om de bel te drukken zodra er 5 stukken fruit op de tafel liggen. De speler  die geen kaarten meer heeft verliest. Het spel is al te spelen met 2 spelers.

5. Exploding Kittens

Exploding Kittens is een verrassend leuk kaartspel om met jouw vrienden en familie te spelen. Het grote voordeel van dit spel is dat je alleen de kaarten nodig hebt. Ideaal om mee te nemen op reis dus. Iedere speler speelt voor zich in dit spel. Het doel is om de exploding kitten te vermijden. Zodra je deze raapt is het namelijk game over. De laatste speler die overblijft wint het spel.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust