Search

Top 3 spelletjes voor het slapen gaan

Deel artikel

Wanneer je wilt slapen is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je minimaal een halfuur voor het slapengaan weinig blootstelling hebt gehad met blauw licht. Blauw licht zorgt er namelijk voor dat het natuurlijk slaapritme negatief beïnvloed wordt. Het is mede hierom sterk aan te raden om in plaats van een spelletje op de telefoon, een (bord)spel te spelen. Wat betreft spelletjes die je voor het slapen gaan kunt spelen, zijn er een aantal die ervoor kunnen zorgen dat je beter slaapt.

Kruiswoordpuzzel

Een manier waarmee je je hersenen traint en voorkomt dat je ‘s avonds voor de televisie hangt, is door een kruiswoordpuzzel te spelen. Bij een kruiswoordpuzzel zal je je goed moeten focussen. Door dit spel regelmatig in de avond te spelen, zal je in verloop van tijd een grotere algemene kennis hebben. Mocht je een aantal woorden niet weten te raden, dan kun je gebruik maken van een crossword database. Wel is het aan te raden om dit pas de volgende dag te doen. Dit omdat je anders alsnog blootgesteld wordt aan het blauwe licht. Een manier hoe je het blauwe licht kunt vermijden, is door een nachtfilter aan te zetten op de telefoon.

Dammen of schaken

Twee andere spellen die je ideaal voor het slapen gaan kunt spelen, zijn dammen en schaken. Ook bij dammen en schaken zal je actief moeten nadenken en train je bepaalde vaardigheden. Doordat je bij dammen en schaken zo actief na moet denken, leg je de focus even ergens anders op. Hierdoor kun je je hoofd echt even leeg maken en zal je zeer waarschijnlijk beter slapen.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust