Search

Top 10 crypto gaat mogelijk significant veranderen

Deel artikel

Cryptocoins, iedereen heeft er een mening over. Sommigen zweren erbij, velen hebben zich erin verdiept en er zal altijd een groep criticasters zijn. Hoe dan ook, er zit leven in de brouwerij en dat stuwt de vraag naar crypto. Al jaren zijn de nummers 1 en 2 onbetwist. Bitcoin is de grote alleenheerser en Ethereum is de eeuwige runner-up. Nog wel…

Inmiddels is de wereld van cryptovaluta in een volwassen fase terecht gekomen. Het heeft een staat van dienst opgebouwd en er zijn vele munten die een stabiel karakter hebben. Het wordt niet langer gezien als een bubbel nu inmiddels vele investeringsmaatschappijen, beleggers, grote merken en ondernemers er in de praktijk gebruik van maken. Het is een populair betaalmiddel geworden, er wordt in geïnvesteerd en er worden zelfs salarissen mee uitbetaald. Ook wordt de blockchain technologie steeds vaker ingezet voor contractuele doeleinden.

Vaste waarden in de ranking

Zoals gezegd, Bitcoin en Ethereum zijn vaste waarden in de top 10 en bezetten al jaren de eerste en twee positie. Toch staat de twee plek onder druk, doordat daarachter een ware strijd gaande is tussen een grote groep kwalitatieve valuta. Denk hierbij aan Tether, die ook wel de crypto-dollar wordt genoemd. Ook USDC (USD Coin) laat met een mooie stabiele lijn en groeiende marketcap uitstekende rapportcijfers zien.

In de top 10 zien we ook enkele oudgedienden zoals XRP (ook wel bekend als Ripple) en Cardano. Zij hebben zich beiden als zeer stabiel bewezen en de continuïteit is gewaarborgd. Toch zijn er ook steeds meer challengers te ontdekken in het achterland van de Bitcoin. Wat te denken van de Binance Coin van het gelijknamige exchange platform uit China. Het is een uitstekende zet gebleken van de grootste Aziatische handelsmagnaat. Momenteel maken Solana, Terra en Avalanche de top 10 compleet. Net daarbuiten valt de veel besproken Dogecoin.

Hard fork

Tot besluit nog een heads-up voor alle handelaren. Er wordt namelijk stevig gespeculeerd dat Cardano (ADA) de aanval heeft geopend op de nummer 2 positie. De Vasil hard fork en de enorme prestatieverbeteringen die staan gepland, bieden enorme groeipotentie. Daar tegenover staat het uitstel van “the Merge” van Ethereum, wat een grote teleurstelling lijkt te zijn voor de huidige nummer 2.

Volg de ontwikkelingen van de top 10 crypto op de voet op CryptoCoinsKopen.com.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust