Zoek

Tips voor meer privacy in de tuin

Deel artikel

Er zijn veel mensen die graag wat meer privacy in hun tuin zouden willen. Dit is vrij logisch, want Nederland is op veel plekken dichtbevolkt. Hierdoor ervaren erg veel mensen een tekort aan privacy. Gelukkig zijn er een aantal handige tips waardoor je meer privacy in je tuin zult hebben.

Een tuinhuisje voor meer privacy

Om te beginnen kun je ervoor kiezen om een tuinhuisje aan te schaffen. Indien je al in het bezit bent van een tuinhuisje, maar deze helemaal vol staat met spullen, kun je wellicht een kunststof huisje voor in de tuin aanschaffen. Dit is een klein huisje van kunststof waar je al jouw opslag in kwijt kunt. Zo maak je ruimte vrij in je tuinhuisje. Als je dan behoefte hebt aan privacy kan je in je tuinhuisje gaan zitten.

Een betonnen schutting

Indien je nog niet voorzien bent van een grote betonnen schutting is dit ook een goede optie om meer privacy in je tuin te creëren. Een betonnen schutting is de beste optie, want deze schuttingen zijn voorzien van wanden waar je niet doorheen kunt kijken. Daarnaast zal ook het geluid in en vanuit de tuin verminderen door een betonschutting.

Planten direct achter de schutting

Als je nog meer privacy wilt creëren in je tuin en je al een betonnen schutting hebt, dan kun je ook hoge planten aanschaffen. Dit zorgt als het ware voor een verhoging van de schutting waardoor mensen er helemaal niet meer overheen kunnen kijken.

Een zonnedoek of parasol

Een andere manier om meer privacy in je tuin te creëren is het aanschaffen van een  zonnedoek en een parasol. Als je een zonnedoek of parasol boven jezelf zet, zullen de buren of andere vanuit een hogere positie ook niet meer naar jou of je bank in de tuin kunnen kijken.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust