Zoek

Tips voor het kiezen en bestellen van een rouwboeket

Deel artikel

De kans dat jij een ervaringsdeskundige bent op het gebied van het uitkiezen van een rouwboeket is gelukkig heel klein. Niet voor niets is het vaak ook een enorme uitdaging om een geschikt rouwboeket uit te kiezen om een nabestaande de laatste eer te bewijzen. Het is daarom dus raadzaam, dat je dit rustig in samenspraak met een bloemist doet. Het uitkiezen van een rouwboeket, is immers compleet iets anders dan wanneer je naar de bloemist gaat voor een bos tulpen. Om je een eindje op weg te helpen, hebben we enkele tips voor je, die het uitkiezen en het bestellen van een rouwboeket een stukje makkelijker maken.

De juiste keuze

Hoe hard of het ook klinkt, maar dit moment kun je nooit meer opnieuw doen! Het is dus essentieel dat de uiteindelijke keuze die je maakt een keuze is waar je volledig achterstaat. Het is namelijk heel vervelend, dat je vooraf besluit te kiezen voor een rouwboeket en achteraf liever een rouwkrans had gewild. Door in gesprek te gaan met een bloemist, zal je er gaandeweg achter komen, wat belangrijk is en wat niet. Zo is het voor collega’s namelijk absoluut niet gebruikelijk te kiezen voor een stuk op de kist. Deze plek behoort toe aan familie en andere naasten. Doordat een bloemist exact weet welke etiquette er geldt, kun je er volledig op vertrouwen dat het helemaal goed komt.

Rouwboeket bestellen

Een rouwboeket bestellen kan op verschillende manieren. Dit kan rechtstreeks bij een bloemist, maar je kunt er ook voor kiezen dit online te doen. Vooral wanneer het bijvoorbeeld iemand betreft die inmiddels niet meer bij je in de buurt woont, maar wel altijd een hele goede relatie mee hebt gehad, is het gebruikelijk dit online te doen. Gaat het om iemand bij je in de buurt, dan is het verstandig te kiezen voor een bloemist.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust