Zoek

Tips voor een onvergetelijke Ardennen vakantie

Deel artikel

De Ardennen zijn denk ik wel mijn favoriete bestemming in Europa. Misschien wel de wereld. Dit gebied kent vele voordelen. Ten eerste, en dit moet niet onderschat worden is het natuurlijk dichtbij huis voor ons Nederlanders. Je bent er zo zeker als je in het zuiden van het land woont. Daarbij is het de dichtstbijzijnde plek vermoed ik waar je een waar vakantiegevoel kunt hebben. Net over de grens bij zowel onze oosterburen als zuiderburen komt dit gevoel niet echt direct op, maar dit soort omgeving van de Ardennen, is iets dat zeldzaam is in deze contreien en daarom heb je echt het idee te zijn in een ander land, en dat terwijl je niet in het vliegtuig gestapt bent. Het eten is ook gewoonweg beter, de zuiderburen staan bekend om de gastronomie en de biertjes. Dankzij de schitterende natuur, zijn er ook nog eens vele mogelijkheden voor recreatie.

Tip: https://www.activeoutdoorevents.nl/racefiets-arrangement/

Om het meest uit je Ardennen vakantie te halen beveel ik je zeker aan om eens te gaan survivallen. Survival is een activiteit die meerdere disciplines combineert in een epische tocht. Hiken, klimmen, wellicht zwemmen of klauteren en abseilen. Een survival tocht in de Ardennen is iets dat je ooit eens meegemaakt moet hebben in je leven. Het is enerverend, verfrissend en onvergetelijk. Met zo een arrangement word je bij de hand genomen door een team van outdoor survival professionals, wordt verder alles voor je verzorgd, voedsel, drinken, en accommodatie natuurlijk.

Uitgelicht: https://www.activeoutdoorevents.nl/actieve-gezinsvakantie-ardennen/

Hiking excursie Bergen Ardennen

Survival voor mij is de ultieme manier om kennis te maken met de Ardennen. Ik zou dus aanraden om hiermee te beginnen. Daarna zijn er echter nog vele andere activiteiten die men zou kunnen ondernemen. Onder meer, trekking, fietsen of MTB excursies, abseilen en rafting. Het is handig om accommodatie en activiteiten te laten organiseren door dezelfde partij. In de omgeving Durbuy gaat onze aanbeveling uit naar Outdoor Camping Barvaux. Je zult merken dat deze camping perfect gelegen is voor de outdoor activiteiten. Verder heeft men dus een team van ervaren outdoor experts, die je kunnen helpen om het onderste uit de kan te halen met jouw Ardennen vakantie.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust