Search

Tips voor de voorbereiding op een huisbezichtiging

Deel artikel

Als je een nieuw huis wilt gaan kopen zul je huizen moeten gaan bezichtigen. Vaak zie je een huis eerst op plaatjes en ga je het daarna in het echt bekijken. Je wilt graag weten waar het precies ligt en hoe het er uit ziet. Meestal doe je ook meerdere bezichtigingen om te kijken of het echt bij je past. Om ervoor te zorgen dat je echt wat aan je bezichtiging hebt kun je deze tips volgen.

Zorg dat je weet wat je wilt

Het is slim om voor je naar de bezichtiging gaat al te weten of het huis aan je eisen voldoet. Daarom is het belangrijk om goed te weten wat je eisen zijn. Als je deze duidelijk op een rijtje hebt kun je tijdens een bezichtiging kijken of het huis er al aan voldoet. Als dit niet zo is zou je ook kunnen kijken of er een mogelijkheid is om dit alsnog te creëren. Als je een tuin heel belangrijk vindt en een huis heeft deze niet is het vaak al niet nodig om het huis te bezichtigen. Als er wel een tuin is maar deze is misschien niet helemaal zoals je wilt, zou je kunnen kijken via https://kadastralekaart.nl/ of dit wel een optie is om te kunnen maken in de tuin.

Stel dat je nou graag een washok wilt, maar deze is op dat moment niet in het huis zou het goed kunnen dat je dat deze nog wel kan maken. Dan ga je het huis wel bezichtigen en kijken of je het wat vindt en in je achterhoofd houd je dan de optie voor een washok. Het is dan wel belangrijk dat je van te voren al weet wat je belangrijk vindt in een huis.

Weet goed waar je naar moet kijken

Het is ook belangrijk om tijdens een bezichtiging te weten waar je naar moet kijken. De meubels in huis zijn bijvoorbeeld niet belangrijk. Wat wel belangrijk is om naar te kijken is bijvoorbeeld de kwaliteit van de dingen die je over zou willen nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een keuken of de badkamer en de kwaliteit van de dingen die daarin staan. Ook scheuren in een muur zouden je moeten opvallen en daarbij zou je moeten nadenken of dit alleen in de stuc is of dat er echt een probleem is.

Kijk of er verschil zit tussen de foto’s en hoe het er in het echt uitziet

Wat ook altijd verstandig is om van te voren de foto’s goed te bekijken. Zijn er stukken die niet op de foto staan. Of staan ze misschien op een gekke manier op de foto. Dit zou je tijdens de bezichtiging nog eens extra kunnen bekijken. Soms worden ook uitzichten vanuit een raam veranderd. Het is wel fijn om goed te weten wat het nou precies is. Misschien halen ze op de foto het huis van de buren wel een stuk weg, terwijl dat er dus wel staat. Dit zorgt ervoor dat mensen misschien je huis wel in kunnen kijken. Houd dit dus goed in de gaten tijdens de bezichtiging.

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust