Zoek

Tips om goede foto’s te maken op reis met je smartphone

Deel artikel

Smartphones zijn steeds meer voorzien van goede fotocamera’s en daarbij worden er diverse mogelijkheden beschikbaar gesteld om zo kwaliteitsfoto’s te maken. Hier kunnen een paar erg simpele, maar bruikbare tips bij helpen om ook tijdens je vakantie prachtige foto’s te maken!

Zorg dat de lens van de camera schoon is

Een simpele, maar zeker niet onmisbare tip, is om de lens van jouw smartphone van tevoren schoon te maken. Hierdoor zijn de vingerafdrukken niet meer zichtbaar en wordt het vuil verwijderd, denk aan zand of vette vingers tijdens het eten op vakantie. Het resultaat hiervan is dat de smartphone geen wazige foto’s maakt. Door simpelweg met de cameralens langs een schoon kledingstuk te vegen, is het vuil al weg.

Gebruik de flitser op de juiste momenten

Camera’s van smartphones kunnen steeds vaker van zichzelf veel licht opvangen, waardoor een flitser steeds overbodiger is geworden. Het wordt voornamelijk in situaties gebruikt wanneer er weinig licht in de omgeving is. Vaak gebruiken mensen de flitser automatisch al, maar het zorgt er juist voor dat de omgeving overbelicht raakt. Controleer dus of het gebruiken van de flitser noodzakelijk is.

Bewerk de foto’s

Voor de puntjes op de i, is het bewerken van foto’s een erg interessante optie geworden. Hiervoor zijn er veel verschillende apps beschikbaar op de smartphone. Eén van die apps, is de ‘Photoshop Fix’. Hier kunnen mensen eenvoudig en gedetailleerd foto’s bewerken. Dit kan gedaan worden door bijvoorbeeld het contrast van de foto aan te passen. Naast deze app, heeft iPhone zijn eigen app genaamd “Adobe Photoshop Express”. Het is een app waar o.a. reflecterende en rode ogen worden gecorrigeerd. Er zijn kort gezegd veel verschillende apps, die het bewerken van foto’s een stuk makkelijker maken om de beste vakantiefoto’s over te houden.

Stel de camera scherp

Wat bij een normale fotocamera aannemelijk is, is het ook van belang om bij een smartphone de camera scherp te stellen. Focus door simpelweg met één tik op het scherm te drukken op een bepaald punt wat je vast wilt leggen van je vakantie op het beeldscherm. Hierdoor wordt de foto scherp en is de foto van hoogwaardige kwaliteit.

Neem het moment om een leuke vakantiefoto te maken

Het is wellicht leuk om een foto te maken op een bepaald moment van de dag. Denk bijvoorbeeld aan wanneer de hemel op een mooie wijze gekleurd is of als er een regenboog verschijnt. Neem plaatst op een mooi plekje, neem de tijd en maak gebruik van de gegeven tips. De foto’s zullen voorzien zijn van hoge kwaliteit en het is daarbij ook nog eens erg leuk! 

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust