Search

Tips om een goede Nederlandstalige kapper te vinden op Ibiza

Deel artikel

Bijna elke vrouw weet hoe belangrijk het is om een goede kapper te vinden die je kunt vertrouwen om mooie kapsels te creëren! Maar de vraag is, hoe vind je nu precies een goede kapper? Je hoeft niet te lijden onder een slecht kapsel om erachter te komen dat een kapper niet de juiste voor je is. Lees verder om mijn tips te ontdekken voor het vinden van een goede kapper, zodat je bij elk bezoek aan de salon fantastisch haar hebt!

1 Vraag om verwijzingen

Een goede kapper vinden kan soms zo eenvoudig zijn als om je heen kijken! Vraag je goede vrienden en familieleden naar wie ze gaan als ze haarhulp nodig hebben. Ik ben zelfs zo ver gegaan om vreemden die echt geweldig uitziend haar hebben te vragen wie hun stylisten zijn! Als je naar een kapper gaat die door een vriendin is aanbevolen, noem dan zeker haar naam, want de meeste salons geven korting voor elke verwijzing die ze krijgen!

Tip: Nederlandse kapper ibiza

2 Vermijd budget salons

Ik weet het, een goedkoop kapsel is altijd verleidelijk. Maar bij de meeste budgetsalons is dat precies wat je krijgt: een goedkoop kapsel. Niet elke budgetsalon is natuurlijk zo, maar het is mijn eigen persoonlijke ervaring dat je niet tevreden met je haar weggaat als je een goedkopere kapperszaak of kapsalon gebruikt.

3 Winkel rond

Het mooie van het vinden van een goede kapper is dat je je nooit hoeft te “settelen”. Terwijl je verder zoekt naar de perfecte match, voel je vrij om rond te shoppen. Bekijk verschillende salons en hun tarieven en diensten. Ga persoonlijk langs, zodat je een gevoel krijgt voor de sfeer en de persoonlijkheid van de stylisten die er werken. Mijn nummer één tip is om altijd te kijken naar de stylist die je overweegt als je potentiële nieuwe kapper, en te letten op haar haar. Als het er verzorgd uitziet, goed gestyled, en natuurlijk een uitstekende kleur en vorm heeft, dan weet je dat je in goede handen bent!

4 Vraag om een consult

Als je een paar stylisten hebt gevonden die je leuk vindt, maar nog steeds niet helemaal zeker bent dat je je match hebt gevonden, vraag dan om een consult! De meeste kappers bieden gratis consulten aan en je kunt in je lunchpauze terecht. Laat het niet bij één consultatie, maar bekijk verschillende kappers bij jou in de buurt! Bij een consult kun je je stylist vragen welke diensten ze aanbiedt, haar tarieven, de producten en technieken die ze gebruikt, en een algemeen gevoel krijgen voor haar persoonlijkheid.

5 Zorg voor een goede verstandhouding

Ik moet het belang benadrukken van een goede verstandhouding en vriendschap met je stylist. Omdat veel kappers uiteindelijk “therapeuten” of “luisteraars” worden, moet je ervoor zorgen dat je je op je gemak voelt bij de persoonlijkheid en houding van je kapper! Een goede stylist zal je aanbevelingen kunnen geven voor knippen en kleuren, en ze zal ook naar foto’s kunnen kijken die je haar geeft en het kapsel bijna exact kunnen kopiëren!

6 Voel je niet verplicht

Het is belangrijk om erop te wijzen dat je je nooit verplicht moet voelen tegenover je kapper. Als het de eerste keer is dat je een salon bezoekt, en je haat je knipbeurt of kleur, voel je dan niet verplicht om terug te komen! Sterker nog, voel je niet verplicht om verrukking te veinzen. Wijs zachtjes en vriendelijk op waar je niet tevreden over bent, en vraag de styliste om het op te lossen. Als je haar niet meer vertrouwt met je haar, ga dan rustig weg en ga ergens heen om het te laten repareren.

7 “Bedrieg” je stylist nooit

Als je eenmaal een styliste hebt gevonden waar je helemaal tevreden over bent, doe dan je best om haar niet te “bedriegen” door andere salons te bezoeken. Blijf haar trouw, en ze zal je bij elk bezoek als een vorst behandelen! In noodgevallen, zoals een bezoek buitenshuis, is dat een ander verhaal. En een kapper bedriegen geldt ook voor jezelf! Probeer nooit je haar thuis te knippen, tenzij je een opleiding op de schoonheidsschool hebt gehad.

Ik ben blij dat ik met behulp van deze tips eindelijk mijn eigen lieve haarstylist heb gevonden! Het kan wat tijd en hard werk kosten om een kapper te vinden waar je van houdt, maar als je eenmaal tevreden bent met je kapper (en haar!), zul je niet meer van stylist willen veranderen. Wat zijn jouw tips voor het vinden van een goede kapper? Geef hieronder een reactie!

Gerelateerd nieuws

Lifestyle

5 tips om je huis goed schoon te houden

Hoe heerlijk is het gevoel van een opgeruimd en schoon huis. Geen rondslingerende spullen en eindelijk weer overzicht in je huis. Dit zorgt voor rust